a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Asterová Jitka

Jméno: Asterová Jitka
Datum narození: 7.12.1959
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Jitka Asterová je česká herečka.

Po absolvovaní DAMU (1985) hostovala v Činoherním klubu v Praze, v Hudebním divadle v Karlíně a v Divadle Ungelt v Praze. Představuje typ dynamické, všestranné herečky s výrazným komediálním talentem. Z divadelních rolí: Brook Ashtonová (M. Frayn Bez roucha), Jenny (V. Havel Žebrácká opera), Líza (B. Hrabal Obsluhoval jsem anglického krále), Izabela Pellegrino (A. Guelma Jean a já).

Jitka Asterová se zahrála si ve filmech jako jsou Šakalí léta, Krvavý román, Trhala fialky dynamitem, Čas sluhů, Čas dluhů, Anděl svádí ďábla, Vratné láhve a další. Objevuje se také v seriálu TV Nova Ulice jako hlasatelka v rádiu Free Radka Zejdová.  Nyní moderuje na Frekvenci 1.  

 

Filmografie

  •  2006 Vratné láhve 
  •  2006 Začátky filmových hvězd
  •  2005 Ulice
  •  2005 Každý den karneval
  •  2005 To nevymyslíš!
  •  2000 Řád saténových mašlí
  •  1999 Hotel Herbich
  •  1998 Čas dluhů (Lenka)
  •  1996 Kde padají hvězdy
  •  1995 Když se slunci nedaří
  •  1995 Hříchy pro diváky detektivek
  •  1995 Hodiny od Fourniera
  •  1993 Šakalí léta (Milada)
  •  1992 Krvavý román (Klárka)
  •  1992 Trhala fialky dynamitem (sestřenice Běta)
  •  1991 Corpus delicti (Pulice)
  •  1991 Žebrácká opera
  •  1991 Freonový duch (Dindělová)
  •  1990 Marta a já  (sestra)
  •  1990 Nemocný bílý slon
  •  1990 Čarodějky z předměstí (Petřina matka)
  •  1989 Čas sluhů (Lenka)
  •  1988 Pan Tau
  •  1988 Stupně poražených (Staňková)
  •  1988 Postoj (Veronika)
  •  1988 Anděl svádí ďábla (Jeanette Hazardová)
  •  1987 Černá punčocha
  •  1986 Smích se lepí na paty (Dana)
  •  1986 Domek u lesa
  •  1986 Chobotnice z 2. patra
  •  1986 Veselé vánoce přejí chobotnice
  •  1985 Vesničko má středisková (Rumlenová)
  •  1985 Tichá radosť (Betka)
  •  1985 Já nejsem já (Renata)   
  •  1984 Cesta kolem mé hlavy (Olga)   
  •  1984 Narozeniny
  •  1984 Berete se dobrovolně
  •  1983 Samorost (Kateřina)   
  •  1982 Zelená vlna (stopařka)
  •  1982 Vinobraní (Kšírová)   
  •  1981 Dlouhá bílá stopa  
  •  1980 Kašpárek
  •  1979 Smrt stopařek
  •  1977 Hop – a je tu lidoop   

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky