a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Kotrbová Jorga

Jméno: Kotrbová Jorga
Datum narození: 26.4.1947
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Jorga Kotrbová je česká herečka. Po absolutoriu DAMU působila až do roku 1993 v pražském Realistickém divadle (dnešní Švandovo divadlo) na Smíchově, od roku 1993 členka Divadla Na zábradlí. Uplatnila se coby výrazná představitelka hezkých princezen ve filmu Zlatovláska či ve filmu Honza málem králem. Známa je i její půvabná role ve filmu Utrpení mladého Boháčka, uplatnila se i jako výborná dabingová herečka např. v americkém komediálním seriálu M.A.S.H.

Filmografie

  • 2003 Smrt pedofila
  • 1998 Ztížená možnost soustředění (divadlo)
  • 1995 O Šedivákovi
  • 1991 Růže z Bertramky
  • 1990 Pohádky pod lupou
  • 1990 Tajemství Popelčina střevíčku
  • 1989 Vstup do ráje zakázán
  • 1985 O mrtvých jen dobře
  • 1981 A na konci je začátek
  • 1981 V podstatě jsme normální
  • 1980 A nebojíš se princezničko?
  • 1979 Pátek není svátek
  • 1978 Já už budu hodný, dědečku!
  • 1978 Panna a netvor
  • 1978 Pohár pro vítěze
  • 1978 Trasa
  • 1977 Honza málem králem
  • 1977 Sázka na třináctku
  • 1977 Stín létajícího ptáčka
  • 1975 Dva muži hlásí příchod
  • 1975 Na konci světa
  • 1974 Muž z Londýna
  • 1974 Pavlínka
  • 1973 Divoká planeta
  • 1973 Výstřely v Mariánských Lázních
  • 1973 Zlatovláska
  • 1973 Známost sestry Aleny
  • 1972 Půlnoční kolona
  • 1970 Drobínek
  • 1970 Kateřina a její děti
  • 1970 Zvláštní případ
  • 1969 Flirt se slečnou Stříbrnou
  • 1969 Utrpení mladého Boháčka
  • 1968 Maratón
  • 1967 Malá Dorritka
  • 1967 Mrakodrap lásky
  • 1965 Třicet jedna ve stínu
  • 1964 Láska nebeská
  • 1964 Místo v houfu
  • 1963 Smutný půvab
  • 1963 Zlaté kapradí
  • 1961 Trápení

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky