a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Kozderková Laďka

Jméno: Kozderková Laďka
Datum narození: 26.6.1949
Místo narození: Brno, ČR


Životopis

Ladislava Kozderková byla přední česká muzikálová zpěvačka a herečka. Vystudovala na brněnské konzervatoři, působila v divadle Rokoko, poté v Hudebním divadle v Karlíně. Z jejích rolí na této scéně zůstaly nezapomenutelné zejména černoška Queenie z muzikálu Loď komediantů, Dolly Leviová v Hello Dolly! a její role poslední – Judita Čuprová ve Zvonokosech autorů Jindřicha Brabce a Petra Markova. Ve filmu a v televizi byla obsazována zejména do komediálních rolí či do rolí starostlivých matek. Jednou z výjimek byla role zhrzené milenky v Olmerově filmu Jako jed, kde i na malém prostoru ukázala šíři dramatického talentu ve vážné roli. Podlehla zhoubné nemoci v pouhých 37 letech.

Filmografie

  • 1987 Vlak dětství a naděje TV seriál (přítelkyně němého strýčka)
  • 1986 Veselé Vánoce přejí chobotnice (žena v lóži)
  • 1985 Jako jed (Vlasta)
  • 1985 Monika a hříbě s hvězdičkou TV (maminka)
  • 1984 Šéfe, vrať se! TV
  • 1984 Fešák Hubert (Čuříková)
  • 1983 Návštěvníci TV seriál (Mary Nehasilová)
  • 1982 Když rozvod, tak rozvod (Komárková)
  • 1982 Zelená vlna (Jiřina)
  • 1981 Křtiny (úřednice Hlívová)
  • 1980 Blázni, vodníci a podvodníci (Jarmila)
  • 1980 Něco je ve vzduchu (magistra)
  • 1980 Pátek není svátek (Jituš)
  • 1980 Princové jsou na draka TV (dvorní dáma)
  • 1980 Sonáta pro zrzku (Petřina matka)
  • 1980 Trhák (pošťačka Zuzka)
  • 1979 Poprask na silnici E 4
  • 1979 Panelstory aneb Jak se rodí sídliště (Alžběta)
  • 1979 Lásky mezi kapkami deště (služebná Marta)
  • 1979 Hodinářova svatební cesta korálovým mořem (Šárka)
  • 1977 Čekání na déšť (matka)
  • 1977 Modrá planeta
  • 1977 Řeknem si to příští léto (Alžběta)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky