a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Kubánková Věra

Jméno: Kubánková Věra
Datum narození: 22.7.1924
Místo narození: Košice, SR


Životopis

Věra Kubánková je česká herečka.

Po absolutoriu konzervatoře začínala ve svém prvním angažmá v Horáckém divadle v Jihlavě, poté v působila v Městském divadle ve Zlíně, od roku 1952 hrála v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého na Smíchově (což je dnešní Švandovo divadlo), působila i pět let v legendárním Krejčově Divadle Za branou, po jeho násilném rozpuštění z politických důvodů v roce 1971 v době normalizace se vrátila zpět do Realistického divadla. V současné době je již v důchodu a vystupuje již jen příležitostně.

Věra Kubánková získala Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v dabingu (1999) a Cenu Thálie za celoživotní mistrovství na divadle (2006).

Filmografie

  • 2010 Bastardi
  • 2009 Ženitba
  • 2009 Šejk
  • 2009 Dešťová víla
  • 2009 Archiv
  • 2008 Comeback
  • 2008 Hospoda U bílé kočky
  • 2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2008 Polibek na cestu
  • 2007 Cesta do Vídně a zpátky
  • 2007 Hraběnky
  • 2006 Hezké chvilky bez záruky
  • 2005 Dobrá čtvrť
  • 2005 Zlá minuta
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě
  • 2004 Zlatá brána
  • 2003 Seance Fiction
  • 1997 Jak vyléčit Ježibabu
  • 1997 O vílách Rojenicích
  • 1995 Když se slunci nedaří
  • 1994 Duhová hora
  • 1993 Království květin
  • 1992 Pravda a lež
  • 1990 Ahmed a Hazar
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1988 Druhý dech
  • 1987 Srdíčko
  • 1986 Panoptikum města pražského
  • 1985 Pták Žal
  • 1985 Tenký led
  • 1984 Čarovná rybí kostička
  • 1984 Prodloužený čas
  • 1983 Její pastorkyňa
  • 1982 Doktor z vejminku
  • 1982 Malý pitaval z velkého města
  • 1981 A na konci je začátek
  • 1979 Causa Králík
  • 1979 Poslední koncert
  • 1977 Žena za pultem
  • 1975 Smrt krásných srnců
  • 1974 Koním křídla nikdy nenarostou...
  • 1973 Divoká planeta
  • 1967 Malé letní blues
  • 1961 Labyrint srdce
  • 1961 Ledové moře volá
  • 1959 Návštěva

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky