a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Macháčková Kateřina

Jméno: Macháčková Kateřina
Datum narození: 30.11.1949
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Kateřina Macháčková je česká publicistka a herečka, dcera herce a režiséra Miroslava Macháčka a operní pěvkyně Věry Štiborové. Po absolutoriu pražské DAMU v roce 1972 nastoupila do angažmá v pražském Divadle S. K. Neumanna, což je dnešní libeňské Divadlo pod Palmovkou, kde působí dones.

Hrála v mnoha filmech, např. ve Svaté hříšnici (1970), Posledním plese na rožnovské plovárně (1974), Lidech z metra (1974), Vinobraní (1982), Katapultu (1983), Komediantovi (1984), Motýlím čase (1990), Dešťové víle (2009). Často byla obsazována i do televizních seriálů, např: Dynastie Nováků (1982), Cirkus Humberto (1988), Život na zámku (1995), Na lavici obžalovaných justice (1998) .

Kromě své herecké práce se také věnuje literární činnosti. Z prvního manželství ma syna Petra Svojtu, ml. a ze druhého dceru Helenu Zmatlíkovou. Její babičkou byla slavná ilustrátorka téhož jména.

Filmografie

  • 2009 Dešťová víla
  • 2006 Nadměrné maličkosti: Učitelky s praxí
  • 1998 Na lavici obžalovaných justice
  • 1996 Život na zámku (Marie Králová)
  • 1995 Rukama nevinnosti
  • 1993 O zvířatech a lidech
  • 1991 Ohrožené prázdniny 1-3
  • 1990 Motýlí čas (matka)
  • 1989 Dva lidi v ZOO (maminka)
  • 1984 Komediant (Majdalenka)
  • 1983 Katapult (Lenka)
  • 1982 Únos Moravanky (Olina)
  • 1982 Vinobraní (Dobešová)
  • 1982 Sny o Zambezi (Anita
  • 1979 Hodinářova svatební cesta korálovým mořem
  • 1977 Všichni proti všem (Zuzana)
  • 1976 Osvobození Prahy (Andula)
  • 1976 Dobrý den, město (Věra)
  • 1975 Plavení hříbat (Ilona)
  • 1974 Poslední ples na rožnovské plovárně (Božka)
  • 1974 Lidé z metra (Chebský fenik - Jana)
  • 1973 Jakou barvu má láska (sestra Milena)
  • 1971 Lidé na křižovatce (Lidka)
  • 1970 Žižkův meč (Marie)
  • 1970 Svatá hříšnice (Terezka)
  • 1968 Bylo čtvrt a bude půl (Jiřina)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky