a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Maciuchová Hana

Jméno: Maciuchová Hana
Datum narození: 29.11.1945
Místo narození: Šternberk, ČR


Životopis

Hana Maciuchová je česká herečka, známá ze svých rolí v seriálech Krkonošské pohádky, Nemocnice na kraji města, Chalupáři a Ulice. Hrála i ve filmech Samotáři, Lucie, postrach ulice, Člověk proti zkáze a Únos domů. Absolventka gymnázia Olomouc - Hejčín. Mimo jiné též dlouholetá členka hereckého souboru Divadla na Vinohradech v Praze, manželka českého herce Jiřího Adamíry. V poslední době zaujala v inscenaci Studia DVA Tam za duhou, kde ztvárnila herečku Judy Garland.

Dne 12. dubna 2008 byla konečně doceněna její nesporná herecká genialita a získala cenu Tý Tý pro nejlepší herečku. Hana Maciuchová se řadí k mimořádným zjevům českého herectví a její zjev je na scéně i ve filmech zcela mimořádný. Dále ji diváci zvolili mezi desítku nejoblíbenějších hereček v anketě Hvězda mého srdce, kterou vyhlásila počátkem roku 2008 Česká Televize.

Proslavily ji role v seriálech Žena za pultem či Nemocnice na kraji města. Dále si zahrála v seriálech Chalupáři, Dynastie Nováků, Ulice, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech či Příkopy, i ve filmech, např. Hodina pravdy, Rukojmí v Bella Vista, Hra o královnu, Lucie, postrachu ulice, Prázdniny pod psa, Poločas štěstí, Člověk prosti zkáze, Samotáři, Únos domů apod.

Hana Maciuchová také spolupracuje s rozhlasem a dabingovými studii.

Filmografie

  • 2010 Bloudím
  • 2010 Dokonalý svět
  • 2009 Post Bellum
  • 2009 Nespavost
  • 2009 Bloudím
  • 2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2007 Ulice: Zatá muška
  • 2006 Kočky
  • 2006 Příkopy
  • 2005 Dobrá čtvrť
  • 2005 Ulice (Miriam Hejlová)
  • 2004 Silný kafe
  • 2004 Smetanový svět
  • 2004 Vražda kočky domácí
  • 2004 Zakletá třináctka
  • 2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
  • 2002 Miláček
  • 2002 Únos domů
  • 2001 Manželka Ronalda Sheldona
  • 2001 O víle Arnoštce
  • 2000 Samotář
  • 1999 Silák a strašidla
  • 1999 Velký případ
  • 1998 Milenec lady Chatterleyové
  • 1997 Četnické humoresky
  • 1997 Hříšní lidé města brněnského
  • 1997 O spanilé Jašince
  • 1996 Draculův švagr
  • 1996 Poprask na laguně (divadlo)
  • 1995 Modrá krev
  • 1995 Ty, ty, ty, Moneti!
  • 1995 Záskok pro Sissi
  • 1994 Koncert
  • 1994 O zlatém pokladu
  • 1994 V erbu lvice
  • 1993 Modrý pták
  • 1992 Hora jménem Andělská
  • 1992 Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1992 Jaké vlasy má Zlatovláska
  • 1992 Pohádka o prolhaném království
  • 1992 Tři dary lásky
  • 1991 Skládačka
  • 1991 Usmívat se, prosím
  • 1990 Člověk proti zkáze
  • 1990 Jehlice sluneční paní
  • 1990 Princezna Slonbidlo
  • 1990 Stopařky neberu!
  • 1990 Zvonokosy
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1989 Foukaliště
  • 1988 Co medvědi nevědí
  • 1988 Mistr Kornelius
  • 1987 Španělé v Praze
  • 1987 V kleštích
  • 1986 Panáček Paneláček
  • 1986 Panoptikum města pražského
  • 1985 Hrabě Luxemburg
  • 1985 Jestli jednou odejdu
  • 1985 Monika a hříbě s hvězdičkou
  • 1985 Nebožtík si nepřál květy
  • 1985 Pták Žal
  • 1985 Synové a dcery Jakuba skláře
  • 1985 Vodník Čepeček
  • 1985 Žáku Kašíku, nežeň se!
  • 1984 Anynka a čert
  • 1984  ...a zase ta Lucie!
  • 1984 Lucie, postrach ulice
  • 1984 Poločas štěstí
  • 1983 Komtesa Mary
  • 1983 Netopýr
  • 1982 Čtverec mizení
  • 1982 Dynastie Nováků
  • 1982 Malý velký hokejista
  • 1982 O brokátové růži a slavíku z perleti
  • 1982 O labuti
  • 1982 Plášť Marie Terezie
  • 1982 Tři spory: Spor herečky Kvapilové
  • 1981 Tot-Amor
  • 1981 Zakázaný výlet
  • 1980 Dům na nebesích
  • 1980 Hra o královnu
  • 1980 Lucie, postrach ulice
  • 1980 Prázdniny pro psa
  • 1980 Rukojmí v Bella Vista
  • 1980 Scapinova šibalství
  • 1979 Dnes v jednom domě
  • 1979 Grandle
  • 1979 O zakleté princezně
  • 1979 Zlaté rybičky
  • 1978 Čarovné prstýnky
  • 1978 Polská krev
  • 1977 Hodina pravdy
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1977 Žena za pultem
  • 1976 Ivanka a Marijka
  • 1975 Chalupáři
  • 1975 Magnetická luneta
  • 1975 Otevři oči
  • 1975 Skopová kýta
  • 1975 Vilém Rozkoč
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1974 Krkonošské pohádky
  • 1974 Sám proti městu
  • 1974 V každém pokoji žena
  • 1974 Vrtkavý král
  • 1973 Divoká planeta
  • 1973 Dvojník
  • 1973 Otevřený kruh
  • 1972 ...a pozdravuji vlaštovky
  • 1972 Jak Anče s komtesou k modrému z nebe přišly
  • 1971 Pohádky z tisíce a jedné noci
  • 1970 Hrabě Drakula
  • 1970 Nejsem chmýrko na bodláku
  • 1969 Dvě Cecilky
  • 1964 Organ

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky