a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Medvecká Taťjana

Jméno: Medvecká Taťjana
Datum narození: 10.11:1953
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Taťjana Medvecká je česká herečka. Výborná divadelní, jenž je dvojnásobnou držitelkou Ceny Thálie, vynikající televizní, dabingová a rozhlasová herečka, jenž v roce 2007 zvítězila v rozhlasové soutěži Neviditelný herec. Jako filmová diva na sebe upozornila již v roce 1976 ve filmu Marečku, podejte mi pero!, kde hrála po boku Jiřího Schmitzera. V roce 2000 a 2002 obdržela cenu Thálie jakožto nejlepší česká činoherní herečka.

Hrála i v řadě televizních filmů a inscenací, např. Čertova nevěsta (1975), Drobečky z perníku (2000), Manželka Ronalda Sheldona (2001), Operace Silver A (2007), Bathory (2008), Poste restante (2009) apod.

Jejím současným manželem je scénárista Jiří Dufkek, s nímž má dvě dcery.

Filmografie

  • 2013 Hořící keř
  • 2012 Vrásky z lásky
  • 2012 Záblesky chladné neděle
  • 2012 Základka
  • 2012 Obchoďák
  • 2011 Dům
  • 2009 Poste restante
  • 2009 Šejk
  • 2008 Bathory
  • 2008 David a Goliáš aneb Pepička to zařídí (divadlo)
  • 2008 Hospoda U bílé kočky
  • 2008 Soukromé pasti
  • 2008 Svatba na bitevním poli
  • 2007 Nejkrásnější hádanka
  • 2007 O dívce, která šlápla na chléb
  • 2007 Operace Silver A
  • 2007 V hlavní roli
  • 2006 Naši furianti (divadlo)
  • 2006 Nevlastní bratr
  • 2006 Škodná
  • 2006 To nevymyslíš
  • 2005 3 plus1 s Miroslavem Donutilem
  • 2004 Nadměrné maličkosti: Vše pro syna
  • 2004 Náhodička
  • 2003 Nekonečná neděle
  • 2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
  • 2003 Vrah jsi ty!
  • 2001 Manželka Ronalda Sheldona
  • 2001 Nikdo neměl diabetes
  • 2001 Ta třetí
  • 2000 Drobečky z perníku
  • 1999 Nebát se a nakrást
  • 1998 Na lavici obžalovaných justice
  • 1998 Trapas
  • 1997 Čas jeřabin
  • 1997 Četnické humoresky
  • 1997 Doktor Munory a jiní lidé
  • 1997 Polední žár
  • 1995 Kníže Václav
  • 1995 Vodnická čertovina
  • 1994 Muž v pozadí
  • 1994 Narcisový dům
  • 1994 O zvířatech a lidech
  • 1993 Busta
  • 1993 Zámek v Čechách
  • 1992 Noc pastýřů
  • 1992 Zvuky domova
  • 1991 Co teď a co potom?
  • 1991 Dno
  • 1991 Milostivé léto
  • 1991 Vajíčko
  • 1990 Dcera národa
  • 1990 Přísahám a slibuji
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1987 Autíčko s červeným srdcem
  • 1987 Hádání s hadovkou
  • 1986 Hvězdy nad Syslím údolím
  • 1986 Zlá krev
  • 1985 Veronika
  • 1984 Cizí holka
  • 1984 Případ ukradených vědomostí
  • 1983 Cizí lidé
  • 1983 Naši furianti (divadlo)
  • 1982 Dynastie Nováků
  • 1980 Pastýřská pohádka
  • 1980 Zlatá slepice
  • 1979 Jedničky má papoušek
  • 1978 Ježčí kůže
  • 1978 Panna a netvor
  • 1978 Paví král
  • 1978 Tajemství Ocelového města
  • 1977 Uloupený smích
  • 1977 Vo Brikitě
  • 1976 Až bude padat hvězda
  • 1976 Ivanka a Marijka
  • 1976 Krása
  • 1976 Marečku, podejte mi pero!
  • 1976 Milenci z kiosku
  • 1975 Čertova nevěsta
  • 1975 Nejmladší z rodu Hamrů
  • 1975 Osvobození Prahy
  • 1973 Hvězda první velikosti

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky