a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Balzerová Eliška

Jméno: Balzerová Eliška
Datum narození: 25.5.1949
Místo narození: Vsetín, ČR


Životopis

Eliška Balzerová - rozená Eliška Havránková je česká herečka. Hrála například v televizních seriálech „Nemocnice na kraji města“ či „Nemocnice na kraji města po dvaceti letech“ či ve filmech „Pěsti ve tmě“ či „Vrchní, prchni“.

Po studiích byla v angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Od roku 1977 byla členkou Divadla na Vinohradech. V druhé polovině devadesátých se spolu s Tomášem Töpferem výrazně angažovala při obnově Divadla na Fidlovačce. V tomto divadle působí dodnes jako členka souboru.

Eliška Balzerová se také věnuje dabingu. Nadabovala např. Rosemary Boxerovou ze seriálu Zločiny v zahradách (2003), Barbaru Roseovou ve Válce Roseových (1989), paní Pellovou v Hořící Mississippi (1988) či Willie Scottovou z filmu Indiana Jones a chrám zkázy (1984).

S manželem Janem Balzerem mají dceru Adélu a syna Jana.

Filmografie

  • 2009 Ženy v pokušení
  • 2008 Můj báječný rozvod
  • 2008 Čaj u královny
  • 2008 Soukromé pasti
  • 2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (Dr. Alžběta Čeňková)
  • 2005 Černá karta
  • 2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (Dr. Alžběta Čeňková)
  • 2000 Hodina pravdy
  • 2000 Drobečky z perníku (Toby Landauová)
  • 1997 Arrowsmith
  • 1995 Hříchy pro diváky detektivek
  • 1993 Městem chodí Mikuláš (Stará koza)
  • 1993 Odměna
  • 1993 Melánie, Melánie
  • 1992 Perfektní manžel (Jane)
  • 1986 Pěsti ve tmě (Ema Gabrielová)
  • 1985 Rudin
  • 1985 …nebo být zabit (matka)
  • 1984 Všichni musí být v pyžamu (ing. Beková)
  • 1984 Bambinot (Kety)
  • 1983 S tebou mě baví svět (Dáša Adámková)
  • 1982 Vyhnanství
  • 1982 Velký případ malého detektiva a policejního psa Kykyna
  • 1981 Sluníčko na houpačce
  • 1981 Mezičas
  • 1981 Medailónek
  • 1980 Vrchní, prchni! (Věra)
  • 1980 Italské jaro
  • 1979 Zlatí úhoři
  • 1979 Zkoušky z dospělosti
  • 1979 Poslední koncert  
  • 1979 Cukrárna                  
  • 1979 Inženýrská odysea
  • 1978 Stříbrná pila
  • 1978 Zákony pohybu
  • 1977 Nemocnice na kraji města (Dr. Alžběta Čeňková)
  • 1976 Paleta lásky (Galkenbergová)
  • 1976 O Všudybylovi
  • 1975 Hřiště (Jana)
  • 1974 Břetislav a Jitka
  • 1972 Lupič Legenda (Doležalová)
  • 1971 Svět otevřený náhodám (Olinka - pod jménem Havránková)
  • 1971 Legenda o živých mrtvých
  • 1971 Zaprášené histórie Ema Bohúňa (7. Na džentrickom plese - Judita)
  • 1970 S Rozárkou

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky