a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Munzarová Barbora

Jméno: Munzarová Barbora
Datum narození: 28.12.1971
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Barbora Munzarová je česká herečka. Oba její rodiče jsou herci, její maminkou je herečka Jana Hlaváčová a tatínkem herec Luděk Munzar. Po absolutoriu DAMU začínala v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni, odkud pak v roce 1999 přešla do Divadla na Vinohradech, kde působí podnes. Je provdána za herce Jiřího Dvořáka z téhož divadla, se kterým má dceru Aničku (*2002). Podle bulváru se při aktuálním natáčení Ordinace v růžové zahradě 2 sblížila s představitelem svého seriálového partnera, hercem Martinem Trnavským, a proto se rozvádí.

Jejími rodiči jsou herci Luděk Munzar a Jana Hlaváčová. Má o osm let starší sestru Terezu, která v současné době pracuje jako městská policistka.

V dětství se Bára hodně věnovala sportu, a proto po gymnáziu chtěla studovat Fakultu tělesné výchovy a sportu. Jako druhou školu si vybrala DAMU, přestože neměla zatím s herectvím žádné zkušenosti a rodiče ji od této dráhy spíše odrazovali. Nicméně byla přijata a tím bylo o budoucnosti rozhodnuto.

Po škole dostala angažmá v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni, kde před lety začínala i její maminka. Působila tam pět sezón a hrála i tak stěžejní role jako je Desdemona nebo Maryša. Vystupovala i v operetách, za hlavní roli muzikálu Holka nebo kluk, který napsal Antonín Procházka na motivy stejnojmenného filmu s Adinou Mandlovou, byla dokonce v nejužší nominaci na cenu Thálie.

Na televizních obrazovkách jste mohli Báru vidět například v seriálech Místo nahoře a Pojišťovna štěstí nebo v televizním filmu Vůně vanilky. Svůj hlas v dabingu propůjčila například rybce Dory z animovaného filmu Hledá se Nemo. Účinkovala na Letních shakespearovských slavnostech 2006, 2007 a 2008. Aktuálně ji můžete vidět v několika hrách Divadla na Vinohradech nebo v Divadle Viola. Od ledna 2008 ztvárňuje jednu z hlavních postav seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Filmografie

  • 2010 Čertova nevěsta
  • 2008 Ďáblova lest
  • 2008 Na rozchodnou
  • 2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2007 Operace Silver A
  • 2006 Místo v životě
  • 2006 Příkopy
  • 2006 Tajemství Lesní země
  • 2005 To nevymyslíš!
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě
  • 2005 Povodeň
  • 2004 In nomine patris
  • 2004 Místo nahoře
  • 2004 Pojišťovna štěstí
  • 2004 Zlatá brána
  • 2001 Šípková Růženka
  • 2001 Znásilnění
  • 2001 Vůně vanilky
  • 1999 Hotel Herbich
  • 1999 Vraždy a něžnosti
  • 1997 Bronzová koruna
  • 1997 Jak vyženit z pekla štěstí
  • 1996 Cesta do pekla a zpátky
  • 1994 Učitel tance
  • 1993 Neklejte, princi!

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky