a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Načeva Monika

Jméno: Načeva Monika
Datum narození: 27.7.1966
Místo narození: Bulharsko


Životopis

Monika Načeva je česká herečka, zpěvačka, šansoniérka a členka Divadla Sklep. Jedná se o jednu z neslibnějších zpěvaček a šansoniérek české alternativní hudební scény. Její hudební tvorba je výjimečná mimo jiné také tím, že často spolupracuje s řadou předních českých hudebníků a literátů např. s Jáchymem Topolem, Michalem Pavlíčkem a dalšími..

Ve filmu se Monika Načeva objevuje zřídka. Můžeme jí vidět například ve filmech Díky za každé nové ráno (1993), Poslední přesun (1995), Mazaný Filip (2003).

Filmografie

  • 2003 Mazaný Filip
  • 2000 Polednice
  • 1995 Nebe nad Mikulovem (všechny ženy)
  • 1995 Poslední přesun
  • 1994 Sklep: mlýny (rtm. Boženka)
  • 1993 Díky za každé nové ráno (Jindra)
  • 1991 Poslední
  • 1991 Besídka divadla Sklep
  • 1989 Zvířata ve městě
  • 1988 Proces s vrahy Martynové

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky