a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Ondráková Anny

Jméno: Ondráková Anny
Datum narození: 5.5.1903
Místo narození: Tarnów, Polsko


Životopis

Anna Sophie Ondráková znamá též jako Anny Ondraková byla česká filmová herečka, manželka Maxe Schmelinga a celoživotní přítelkyně českého herce a režiséra Karla Lamače.

Její otec byl c. k. důstojník. Vyrůstala v Praze. Svoji hereckou kariéru započala ve filmu Palimpsest z roku 1919. V té době úzce spolupracovala ve vlastní filmové společnosti se svým celoživotním přítelem českým filmovým hercem a režisérem Karlem Lamačem, který ji sliboval několikrát sňatek, ale nikdy se s ní neoženil. Později přišly nabídky na další filmové role. Tak si například zahrála ve filmu jako Tu ten kámen aneb Kterak láskou možno v mžiku vzplanout třeba k nebožtíku (1923), Karel Havlíček Borovský (1925) či On a jeho sestra (1933). Také si zahrála několik desítek rolí v Německých a Rakouských filmech. V roce 1929 si zahrála ve dvou filmech Alfreda Hitchcocka.

Dne 6. června 1933 se vdala, patrně se tak stalo také trochu ze vzdoru vůči Karlu Lamačovi, za německého boxera Maxe Schmelinga. Jako filmová dvojice se setkali ve filmu Knockout z roku 1935. Jejich manželství vydrželo do smrti Anny v roce 1987. Karel Lamač zemřel v jejím naručí dne 2. srpna 1952.

Filmografie

  • 1957 Zürcher Verlobung, Die
  • 1951 Schön muß man sein
  • 1943 Nebesa, zdědili jsme zámek
  • 1941 Muž od plynu
  • 1938 Narren im Schnee
  • 1937 Důvod k rozvodu
  • 1937 Unwiderstehliche, Der
  • 1937 Vor Liebe wird gewarnt
  • 1936 Donogoo Tonka
  • 1936 Flitterwochen
  • 1936 Mädel vom Ballett, Ein
  • 1935 junge Graf, Der
  • 1935 Knockout - Mladé děvče, mladý muž
  • 1935 Velký úklid
  • 1934 Amour en cage, L\'
  • 1934 Malá Doritka
  • 1934 Polská krev
  • 1934 Vertauschte Braut, Die
  • 1933 Dcera pluku
  • 1933 Fräulein Hoffmanns Erzählungen
  • 1933 Tochter des Regiments, Die
  • 1933 Verliebte Hotel, Das
  • 1932 Baby
  • 1932 Faut-il les marier?
  • 1932 Grausame Freundin, Die
  • 1932 Kantor Ideál
  • 1932 Kiki
  • 1931 Fledermaus, Die
  • 1931 Freundin so goldig wie Du, Eine
  • 1931 Glorious Youth
  • 1931 Chauve-souris, La
  • 1931 Mamsell Nitouche
  • 1931 Nacht im Paradies, Eine
  • 1931 On a jeho sestra
  • 1931 Une nuit au paradis
  • 1930 Comte Billy, Le
  • 1930 Die vom Rummelplatz
  • 1930 Große Sehnsucht, Die
  • 1929 ...a neuveď nás v pokušení
  • 1929 Její zpověď
  • 1929 Sündig und süß
  • 1928 Dcery Eviny
  • 1928 Glorious Youth
  • 1928 God\'s Clay
  • 1928 Saxophon - Susi
  • 1927 Chorus Girls
  • 1927 Květ ze Šumavy
  • 1927 Milenky starého kriminálníka
  • 1927 Pratermizzi
  • 1927 Sladká Josefínka
  • 1926 Aničko, vrať se!
  • 1926 Pantáta Bezoušek
  • 1926 Trude, die Sechzehnjährige
  • 1926 Velbloud uchem jehly
  • 1925 Do panského stavu
  • 1925 Hraběnka z Podskalí
  • 1925 Ich liebe dich
  • 1925 Karel Havlíček Borovský
  • 1925 Lucerna
  • 1925 Šest mušketýrů
  • 1925 Vdavky Nanynky Kulichovy
  • 1924 Bílý ráj
  • 1924 Chyťte ho!
  • 1923 Muž bez srdce
  • 1923 Tu ten kámen aneb Kterak láskou možno v mžiku vzplanout třeba k nebožtíku
  • 1923 Únos bankéře Fuxe
  • 1922 Drvoštěp
  • 1922 Führe uns nicht in Versuchung
  • 1922 Hütet eure Töchter
  • 1922 Zigeunerliebe
  • 1921 Otrávené světlo
  • 1921 Příchozí z temnot
  • 1920 Dráteníček
  • 1920 Gilly poprvé v Praze
  • 1920 Nikyho velebné dobrodružství
  • 1920 Setřelé písmo
  • 1920 Tam na horách
  • 1920 Zpěv zlata
  • 1919 Dáma s malou nožkou
  • 1919 Palimpsest

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky