a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Osvaldová Gabriela

Jméno: Osvaldová Gabriela
Datum narození: 25.7.1953
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Gabriela Osvaldová je česká herečka a písňová textařka. Absolventka herectví na pražské DAMU. Diváci ji měli možnost vidět v řadě divadelních rolí a v mnoha seriálech, filmech a inscenacích např. My všichni školou povinní, ve filmu Marečku, podejte mi pero, Šakalí léta, Bolero a další. Svůj hlas často propůjčuje dabingu.

Spolu se svým manželem Ondřejem Soukupem napsali řadu písní pro různé interprety, z nichž nejnámější je patrně zpěvačka Lucie Bílá, včetně hitu Láska je láska. Také spolu s manželem  připravila pro divadlo Ta Fantastika představení Zahrada rajských potěšení a především text k původnímu muzikálu Johanka z Arku, který měl během dvou let 650 repríz a zhlédlo jej přes 350 tisíc lidí. Byla též porotkyní v soutěžích Česko hledá superstar a X Factor. Se svým manželem má syna Františka.

Filmografie

  • 2005 Anděl Páně
  • 2005 Náves
  • 2004 Bolero
  • 1999 Nemocnice na pokraji zkázy
  • 1993 Šakalí léta
  • 1990 Über die Grenzen
  • 1989 Bizon
  • 1987 Outsider
  • 1985 Synové a dcery Jakuba skláře
  • 1984 My všichni školou povinní
  • 1981 Dostih
  • 1980 Co je doma, to se počítá, pánové...
  • 1980 Krakonoš a lyžníci
  • 1979 Dívka světových parametrů
  • 1979 Plechová kavalérie
  • 1978 O statečné princezně Janě
  • 1978 Pumpaři od Zlaté podkovy
  • 1978 Sólo pro starou dámu
  • 1977 Na veliké řece
  • 1977 Volání rodu
  • 1976 Dům Na poříčí
  • 1976 Hra o jablko
  • 1976 Marečku, podejte mi pero!
  • 1975 Vilém Rozkoč
  • 1973 Tři nevinní

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky