a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Paulová Jana

Jméno: Paulová Jana
Datum narození: 9.2.1955
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Jana Paulová je česká herečka, působila i jako zpěvačka a konferenciérka. Studia herectví na DAMU ukončila v roce 1976. Pochází z umělecké rodiny, její otec František Paul a její matka Eva Šenková byli herci a operetní zpěváci. Je manželkou hudebníka Milana Svobody, má dvě dcery.

Zpočátku byla na volné noze bez stálého angažmá, později hrála v Divadle Semafor a hostovala na dalších pražských scénách Hudební divadlo v Karlíně, Divadlo E. F. Buriana), od roku 1987 je členkou Měststkých divadel pražských, hostuje však i na dalších pražských scénách.

Janu Paulovou můžeme vidět v mnoha filmech, pohádkách, seriálech a inscenacích. Uveďme například známou trilogii Kameňák od režiséra Zdeňka Trošky, Smrt krásných srnců, Anděl svádí ďábla, Nejmladší z rodu Hamrů, Nemocnice na kraji města, Rozpaky kuchaře Svatoluka, Bylo nás šest, Cirkus Humberto a další.

Filmografie

  • 2009 Podivuhodná cesta ježka Aladina
  • 2009 Bez předsudků
  • 2007 Začarovaná láska
  • 2007 Trapasy
  • 2005 3 plus1 s Miroslavem Donutilem
  • 2004 Kameňák 3
  • 2003 Kameňák2
  • 2003 Úlet
  • 2002 Kameňák
  • 2002 Waterloo po česku
  • 1997 Dobrodružství pod postelí
  • 1996 Ceremoniář
  • 1995 Bubu a Filip
  • 1995 Malostranské humoresky
  • 1995 Nováci
  • 1995 Ruleta
  • 1995 Usmívej se, lásko má
  • 1994 Divoké pivo
  • 1994 Kupé
  • 1994 Róza, strážné strašidlo
  • 1993 Kryštof a Kristina
  • 1992 Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1992 Jak vyloupit banku
  • 1992 O myrtové panně
  • 1991 Pofoukej mi jahody
  • 1991 Pohádka o touze
  • 1991 Smutek sluší Elektře (divadlo)
  • 1990 Bylinková princezna
  • 1990 Hádanice
  • 1990 Heřmánci
  • 1989 Kdo probudí Pindruše?
  • 1987 Poslední leč Alfonse Karáska
  • 1987 Strom pohádek: O bílé laňce
  • 1986 Mistr Pleticha a pastýř Jehňátko
  • 1986 Smrt krásných srnců
  • 1985 Bylo nás šest
  • 1985 Havárie
  • 1985 Princezny nejsou vždycky na vdávání
  • 1985 Revue za šest korun
  • 1984 Druhý tah pěšcem
  • 1984 Rozpaky kuchaře Svatopluka
  • 1984 S Pydlou v zádech (divadlo)
  • 1983 O velkém nosu
  • 1983 O zakletém hadovi
  • 1983 Pánská jízda
  • 1982 Monika a pes
  • 1982 O brokátové růži a slavíku z perleti
  • 1982 Taneček přes dvě pekla
  • 1982 Únos Moravanky
  • 1981 Jak se peče štěstí
  • 1980 Děti zítřků
  • 1979 Dnes v jednom domě
  • 1977 Fanda
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1976 Dalskabáty hříšná ves aneb zapomenutý čert
  • 1976 Koncert pre pozostalých
  • 1975 Nejmladší z rodu Hamrů
  • 1975 Vlčí halíř
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1974 Královské řádění
  • 1973 Kdo je kdo
  • 1971 Svět otevřený náhodám

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky