a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Pokorná Jaroslava

Jméno: Pokorná Jaroslava
Datum narození: 2.8.1946
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Jaroslava Pokorná je česká herečka, sestra herce a režiséra Ivana Pokorného, nositelka Ceny Alfréda Radoka.

Pražskou Divadelní akademii múzických umění vystudovala hned dvakrát, jednou v roce 1968 v oboru herectví, podruhé v roce 1999 v oboru autorské divadlo a pedagogika u Ivana Vyskočila.

Po mnoho let působila ve smíchovském Realistickém divadle, což je pozdější Divadlo Labyrint (nyní zde sídlí Švandovo divadlo), po ukončení tohoto angažmá hostovala v Divadle v Řeznické a v divadla na Kladně a Příbrami, nyní členka hereckého souboru Divadla v Dlouhé.

Je také autorkou knihy Maminka není doma.

Filmografie

  • 2007 Hodina klavíru
  • 2007 Soudné sestry (divadlo)
  • 2006 Nadměrné maličkosti: Učitelky s praxí
  • 2003 Městečko
  • 2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
  • 2003 Nuda v Brně
  • 2002 Smradi
  • 1993 Giovane Mussolini, II
  • 1993 In Flagranti
  • 1990 Zvláštní bytosti
  • 1987 O zatoulané princezně
  • 1986 Hry pro mírně pokročilé
  • 1986 Sardinky aneb Život jedné rodinky
  • 1986 Území strachu
  • 1985 Vlak dětství a naděje
  • 1985 Zastihla mě noc
  • 1982 Farma
  • 1982 Poslední propadne peklu
  • 1980 Oddělení zvláštní péče
  • 1980 Zlatá slepice
  • 1977 Volání rodu
  • 1974 Byl jednou jeden dům
  • 1973 Josefina
  • 1972 Jana Eyrová
  • 1972 Smrt si vybírá
  • 1971 F. L. Věk
  • 1971 Otcové a děti
  • 1970 Alexandr Dumas starší
  • 1969 Hádavá pohádka
  • 1969 Hřích boha
  • 1965 7 zabitých
  • 1965 Souhvězdí Panny

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky