a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Blanarovičová Yvetta

Jméno: Blanarovičová Yvetta
Datum narození: 24.9.1963
Místo narození: Bojnice u Prievidze, SR


Životopis

Yvetta Blanarovičová je československá herečka a zpěvačka.

Vystudovala státní konzervatoř v Žilině (obor zpěv a hru na housle) a poté Státní konzervatoř v Praze. V současnosti hostuje v Divadle na Fidlovačce v muzikálu Malované na skle, a natočila CD se svým přítelem Marcem Pillou s názvem Santa Maria.

Hrála v mnoha divadelních hrách jako např.: Anna Karenina , Nikola Šohaj loupežník,  Viola,  A. Jesenská,  Pěna dní, Mamzelle Nitouche, Zasněžená romance, My fair Lady, Muž z Lamanchy, Fidlovačka, Rusalka, Malované na skle, Cats, Pod jižním křížem, Čarodějky z Eastwicku.

Yvetta pořádá benefiční koncerty, jejíž výtěžek je věnován talentovaným dětem z dětských domovů a je zakladatelkou Nadačního fondu Fantazie a Občanského sdružení La Sophia.

Filmografie

  • 2009 Tři prasátka
  • 2007 Ordinace v růžové zahradě
  • 2007 Skeletoni
  • 2006 Poslední kouzlo
  • 2004 Pojišťovna štěstí I.
  • 2000 Princezna ze mlejna 2
  • 1994 Golet v údolí
  • 1994 Princezna ze mlejna
  • 1994 Příliš hlučná samota
  • 1993 Přítelkyně z domu smutku
  • 1992 Náhrdelník
  • 1992 Chybná diagnóza
  • 1992 Dvanáct měsíčků
  • 1991 Husarská čest
  • 1991 Ten lokaj
  • 1990 Zkouškové období
  • 1989 Vrať se do hrobu!
  • 1988 Stupně poražených
  • 1988 Srdíčko
  • 1987 O princezně Jasněnce a létajícím ševci
  • 1986 Loučení
  • 1986 Kdo se bojí, utíká
  • 1986 Moje zlaté holky
  • 1986 Bylo nás šest
  • 1985 O rozárce a zakletém králi
  • 1985 Spící princ
  • 1984 Noc smaragdového měsíce
  • 1984 Sanitka
  • 1983 Stav ztroskotání

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky