a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Rybová Linda

Jméno: Rybová Linda
Datum narození: 15.10.1975
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Linda Rybová je česká filmová a divadelní herečka. Vystudovala balet a herectví na pražské konzervatoři. Účinkovala v divadlech Komedie a Pod Palmovkou.

Pracuje také jako modelka. Jejím partnerem je herec Davida Prachaře s mímž má dvě dcery. Linda Rybová nejí maso. Ve volném čase odpočívá nejraději s knížkou nebo na procházce v lese. Ráda se také prochází v parku na Jezerce nedaleko svého bytu.

Vedle baletního odd. pražské konzervatoře zde vystudovala i herectví a po krátkém angažmá v divadle Komedie odešla do divadla Pod Palmovkou. V roce 2000 se opět vrací do Divadla Komedie. Ztvárnila několik televizních rolí a po Kytici si zahrála ve filmu Jana Svěráka Tmavomodrý svět (nominace na Českého lva za vedlejší roli) a filmu režiséra B. von Sychowskiho Swimming Pool. Z poslední doby je asi nejznámnější její role Kamily Váchové ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Dále učinkovala v seriálu letiště.

Filmografie

  • 2009 El Paso
  • 2009 Láska za milion
  • 2007 O uloupené divožence
  • 2006 Letiště
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě
  • 2003 Most
  • 2003 Nekonečná neděle
  • 2003 Úlet
  • 2002 Kráska a Netvor
  • 2002 O Ječmínkovi
  • 2002 Trosečníci
  • 2002 Zlatá princezna
  • 2001 Bazén
  • 2001 Tmavomodrý svět
  • 2000 Kytice

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky