a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Schneiderová Jitka

Jméno: Schneiderová Jitka
Datum narození: 23.3.1973
Místo narození: Znojmo, ČR


Životopis

Jitka Schneiderová je česká herečka.

Jitka Schneiderová se narodila ve Znojmě. Původně chtěla být učitelkou, podobně jako její maminka, která taky pracovala ve školství, a tak vystudovala střední pedagogickou školu. Díky svému hudebnímu a pohybovému nadání se rozhodla nastoupit na JAMU. V Městském divadle Brno začala hostovat již při svém studiu a objevila se v původních českých muzikálech v Brně i Praze. Dostala nabídku do Divadla bratří Mrštíků a začala studovat na DAMU, kde ji učil třeba Jan Kačer.

V Praze vystřídala Schneiderová několik divadel, stálé angažmá získala až v roce 1996 ve Studiu Ypsilon. Po sedmi letech se rozhodla opustit stálé angažmá a odešla na volnou nohu. Díky tomu se například objevila na pražských letních shakespearovských slavnostech, kde učinkovala v Králi Learovi

Začala se objevovat také v televizi. Pro TV Nova natočila sitcom Nováci, pro Českou televizi pak několik pohádek, např. Zkřížené meče, O sirotkovi z Radhoště nebo O spanilé Jašince. V pohádce Jezerní královna Václava vorlíčka si zahrála titulní roli. V roce 2006 si zahrála učitelku Alici v komedii Jak se krotí krokodýli. Objevila se také v seriálech Černá sanitka a Letiště. Největší slávu jí asi přinesla hlavní role Hanky ve snímku Davida Ondříčka Samotáři.

Filmografie

  • 2016 Dvojníci
  • 2015 Přístav
  • 2015 Rudyho má každý rád
  • 2015 Ztraceni v Mnichově
  • 2014 Hany
  • 2013 Sanitka 2
  • 2012 Ententýky
  • 2009 Ďáblova lest
  • 2009 Přešlapy
  • 2008 Černá sanitka
  • 2008 Karambol
  • 2008 Kouzla králů
  • 2007 Kája a Zabi
  • 2006 Letiště
  • 2005 3 plus1 s Miroslavem Donutilem
  • 2005 Jak se krotí krokodýli
  • 2005 Milovníci aneb Naprosto nevydařené rande
  • 2004 Don Juán
  • 2004 Ruth to vidí jinak
  • 2002 Tatort - Heiße Grüße aus Prag
  • 2001 Ideální manžel
  • 2001 Manželka Ronalda Sheldona
  • 2001 Paralelní světy
  • 2000 Samotáři
  • 2000 Zvonící meče
  • 1999 Arrowsmith
  • 1999 Zakletý vrch
  • 1998 Hejkalka
  • 1998 Jezerní královna
  • 1997 O Držgrešlovi a Drždukátovi
  • 1997 O sirotkovi z Radhoště
  • 1997 O spanilé Jašince
  • 1997 Smůla
  • 1997 Zkřížené meče
  • 1995 Nováci
  • 1994 Nebeský pláč

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky