a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Schoberová Olga

Jméno: Schoberová Olga
Datum narození: 15.3.1943
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Olga Schoberová známá též pod pseudonymem Olinka Bérová, je česká herečka, často přirovnávaná k Brigitte Bardot nebo Ursule Andress. Hrála v 22 českých, amerických, italských a německých filmech. V letech 1967 - 1969 byla vdaná za Brada Harrise, s kterým má dceru Sabrinu. Poté se vdala za producenta Johna Calleyho.

V šedesátých a sedmdesátých letech 20. století byla považována za sex symbol. Byla také první dívkou z Československa, která nafotila nahé fotky a ty se objevily v časopise Playboy, a to i na titulní straně. Olga Schoberová patřila vůbec k nejkrásnějším ženám českého filmu všech dob. Její oslnivá krása jí přímo předurčovala dobít svět a podmanit si největší idoly své doby Roberta Redforda či Clinta Eastwooda. A ona to dokázala. Hollywood jí ležel u nohou a miliony mužů po celém světě snili o české sexbombě, když uléhali ke spánku.

Její hvězdná kariéra se naplno rozvinula teprve po úspěšném konkurzu do westernové parodie Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964), kde zazářila jako božská Winnifred. zajímavou rolí byla například taky Karin v komedii Adéla ještě nevečeřela. Ačkoli hereckého talentu nikdy moc nepobrala, svoje party vždycky zvládla. Však jí také byly psány přímo na tělo. Diváci nechtěli vidět Schoberovou ve vážných intelektuálních rolích, žádali si, aby hrála role jednoduchých krasavic, s co nejméně zahalujícím oblečením. A bylo jim dokonale vyhověno

Filmografie

  • 1983 Vrak (Klára)
  • 1977 Adéla ještě nevečeřela (Karin)
  • 1970 Dovidenia v pekle, priatelia (Rita)
  • 1970 Pane, vy jste vdova! (Molly)
  • 1967 Její pomsta 
  • 1966 Flám (Eva)
  • 1966 Kdo chce zabít Jessii? (Jessie)
  • 1966 Slečny přijdou později (Saša Léblová)
  • 1964 Bláznova kronika (pradlena)
  • 1964 Limonádový Joe aneb Koňská opera (Winnifred)
  • 1963 Bylo nás deset (Dáša)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky