a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Steimarová Evelyna

Jméno: Steimarová Evelyna
Datum narození: 5.6.1945
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Evelyna Steimarová je česká herečka, jenž pochází ze známého hereckého rodu Steimarů, jehož původ sahá až k Vendelínu Budilovi.

Zpočátku se zdálo, že bohatá rodová tradice nebude v jejím případě naplněna, Evelyna vystřídala řadu neuměleckých povolání, pracovala jako zubní instrumentářka či servírka. Nicméně rodové geny se nakonec nezapřely a Evelyn začala hrát v oblastních divadlech, později byla i členkou pražského Činoherního klubu, kde působil i její bratr Jiří Kodet. Stala se z ní i vyhledávaná filmová herečka.

Obě její dcery, starší Vendulka Rytířová pocházející z 2. manželství s textařem Zdeňkem Rytiřem, jakož i mladší Anna Polívková, dcera herce Boleslava Polívky, se staly herečkami.

Filmografie

  • 2004 Bolero
  • 2004 Pojišťovna štěstí
  • 2002 Waterloo po česku
  • 2001 Takový slušný člověk
  • 1999 Sponzor
  • 1993 Zmrazený Vasil
  • 1992 Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1990 Věčný tulák
  • 1989 Dlouhá míle
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1989 Něžný barbar
  • 1989 Skřivánčí ticho
  • 1988 Dobří holubi se vracejí
  • 1988 Prokletí domu Hajnů
  • 1987 Bitva na kopci
  • 1986 Hry pro mírně pokročilé
  • 1986 Otázka cti
  • 1986 Pěsti ve tmě
  • 1985 Synové a dcery Jakuba skláře
  • 1985 Třetí patro
  • 1984 Fešák Hubert
  • 1983 Zánik samoty Berhof
  • 1982 Dynastie Nováků
  • 1982 Jehla
  • 1982 Malý pitaval z velkého města
  • 1982 Od vraždy jenom krok ke lži
  • 1982 Síť na bludičku
  • 1981 Matěji, proč tě holky nechtějí?
  • 1981 Tajemství hradu v Karpatech
  • 1980 Dívka s mušlí
  • 1980 V hlavní roli Oldřich Nový
  • 1979 Modrá planeta
  • 1978 Balada pro banditu
  • 1977 Jak se budí princezny
  • 1976 Hra o jablko
  • 1976 Koncert pre pozostalých
  • 1975 Město nic neví
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1971 Kam slunce nechodí
  • 1971 Petrolejové lampy
  • 1969 Směšný pán
  • 1968 Hříšní lidé města pražského
  • 1967 Soukromá vichřice
  • 1966 Hotel pro cizince
  • 1964 Kdyby tisíc klarinetů
  • 1964 Neobyčejná třída
  • 1963 Máte doma lva?
  • 1963 Melouch
  • 1963 Na laně
  • 1963 Smutný půvab

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky