a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Steinmasslová Milena

Jméno: Steinmasslová Milena
Datum narození: 21.3.1955
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Milena Steinmasslová je česká herečka. Při studiích na DAMU hostovala v Národním divadle a v Činoherním klubu, krátce byla v angažmá v Divadle Na zábradlí. Momentálně hostuje v několika pražských divadlech – v Divadle v Celetné, Divadle Na zábradlí, v Komorním divadle a Divadle Na Fidlovačce.

Milenu Steinmasslovou si většina televizních diváků vybaví jako nekonečně trpělivou maminku v seriálech jako Ranč U Zelené sedmy, Škola Na Výsluní. V roce 2004 se objevila jako 53letá majitelka malé kavárny Jana Prchalová v seriálu TV Prima RODINNÁ POUTA. V seriálu Ordinace v růžové zahradě si zahrála postavu doktorky Lenky Šamberkové, která přijíždí z Francie jako dávná láska primáře Valšíka (Petr Štěpánek) a komplikuje život jeho nastávající Běle Páleníkové (Zlata Adamovská).

Manželem Mileny Steinmasslové je kameraman Roman Pavlíček s nimž má syny Tomáše (nar. 1983) a Jana (nar. 1989).

Filmografie

  • 2005 Psí kus
  • 2005 Ranč u Zelené sedmy III. (maminka Kudrnová)
  • 2004 Rodinná pouta (Jana Prchalová)
  • 2001 Ta třetí
  • 2000 Ranč u Zelené sedmy II. (maminka Kudrnová)
  • 1999 Tom v kozí kůži
  • 1998 Ranč U Zelené sedmy (maminka Kudrnová)
  • 1996 Draculův švagr (9. Uškrcená laborantka - Brtelová)
  • 1994 V erbu lvice (Zdislava)
  • 1991 Hledání v bílém obdélníku
  • 1991 Rudá Divuše
  • 1985 Pohádka o Malíčkovi (dvorní dáma)
  • 1985 Pětka s hvězdičkou (Horáková)
  • 1984 Slovácko sa nesúdí II.
  • 1982 Smrt talentovaného ševce (Olga)
  • 1982 Poslední vlak (Jitka)
  • 1981 Víkend bez rodičů (Dita)
  • 1981 Kaňka do pohádky (maminka Vendulky)
  • 1976 Smrt na černo (Blanka)
  • 1976 Dům Na poříčí (Helena)
  • 1976 Malá mořská víla (hispánská princezna)
  • 1975 Borisek - malý seržant (dívka)
  • 1975 Tam, kde hnízdí čápi (Květa)
  • 1974 Hvězda padá vzhůru (nevěsta)
  • 1974 Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (Krista)
  • 1974 Kvočny a Král (Jana)
  • 1970 Už zase skáču přes kaluže (Adamova sestra)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky