a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Sudová Lída

Jméno: Sudová Lída
Datum narození: 31.7.1881
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Lída Sudová byla česká herečka. Hrála v několika němých i zvukových filmech, počátkem 30. let přijala na podporu rozvoje slovenského divadla nabídku hrát v Bratislavě, kde hrála po boku dalších významných českých herců - O. Beníškovou, K. Beníškem, Janem Pivcem, V. Lerausem a dalšími. Známé je i její účinkování po boku J. Voskovce, J. Wericha a Vlasty Buriana.

V českém filmu hrála jen vedlejší role, její účinkování v němém filmu, kde roku 1913 začínala u společnosti ASUM, je známo pouze z dokumentů, žádný z filmů se nedochoval. Uprostřed 30. let 20. století dostala ještě příležitost zahrát si ve čtyřech filmech zvukových, z nichž asi nejznámější je Falešná kočička, kde si jí můžeme povšimnout v roli kartářky.

Filmografie

  • 1937 Vdovička spadlá s nebe
  • 1935 Pozdní láska
  • 1935 Vdavky Nanynky Kulichovy
  • 1919 Papá
  • 1919 Yorickova lebka
  • 1913 Idyla ze staré Prahy

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky