a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Svobodová Eva

Jméno: Svobodová Eva
Datum narození: 1.5.1907
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Eva Svobodová byla česká herečka, matka hudebníka Jiřího Stivína a herečky Zuzany Stivínové starší a babička Zuzany Stivínové mladší.

Během svého života si zahrála ve více než stovce českých filmů jakož i v mnoha televizních pořadech a inscenacích, většinou se ale jednalo o malé epizodní role, velmi často hrála prosté ženy z lidu.

Na divadle působila v Divadle na Vinohradech a v Městských divadlech pražských. O jejím životě její syn pan Jiří Stivín natočil střihový dokumentární film Máma a já, který uvedla i Česká televize. Zahrála si také roli správcové ve známé filmové písničce (t.j. ve starém videoklipu) se známou písní Chtěl bych mít kapelu.

Filmografie

  • 1991 Hřbitov pro cizince
  • 1986 Hry pro mírně pokročilé
  • 1986 Není sirotek jako sirotek
  • 1985 Vlak dětství a naděje
  • 1984 Barrandovské nocturno aneb Jak film zpíval a tančil
  • 1984 Čertův švagr
  • 1984 Hele, on letí!
  • 1983 Svatební cesta do Jiljí
  • 1982 Doktor z vejminku
  • 1982 Příště budeme chytřejší, staroušku!
  • 1982 To se ti povedlo, Julie
  • 1981 Kaňka do pohádky
  • 1981 Konečná stanice
  • 1980 Jak napálit advokáta
  • 1980 V hlavní roli Oldřich Nový
  • 1979 Dnes v jednom domě
  • 1979 O chudém královstvíčku
  • 1979 Poprask na silnici E 4
  • 1979 Theodor Chindler - Die Geschichte einer deutschen Familie
  • 1978 Babička je ráda
  • 1978 Nechci nic slyšet
  • 1977 Jen ho nechte, ať se bojí
  • 1977 O líném Honzovi
  • 1977 Šestapadesát neomluvených hodin
  • 1977 Žena za pultem
  • 1976 Bouřlivé víno
  • 1976 Čas lásky a naděje
  • 1976 Den pro mou lásku
  • 1976 Hodně štěstí!
  • 1976 Krása
  • 1976 Muž na radnici
  • 1976 Nezbedná pohádka
  • 1976 Ostrov stříbrných volavek
  • 1976 Pýthie
  • 1976 To naše ulice ještě nezažila
  • 1975 Dva muži hlásí příchod
  • 1975 Páni kluci
  • 1974 Drahé tety a já
  • 1974 Jáchyme, hoď ho do stroje!
  • 1974 Stojka po výplatě
  • 1974 V každém pokoji žena
  • 1974 Vodník a Zuzana
  • 1972 Byli jednou dva písaři
  • 1971 Dívka na koštěti
  • 1970 Fantom operety
  • 1969 Hvězda
  • 1969 Kamarádi
  • 1969 Šest černých dívek aneb Proč zmizel Zajíc?
  • 1966 Dáma na kolejích
  • 1966 Martin a červené sklíčko
  • 1965 Délka polibku devadesát
  • 1965 Motýl
  • 1965 Strašná žena
  • 1965 Třicet jedna ve stínu
  • 1965 Vajshoblhák a státní tajemství
  • 1965 Zločin v dívčí škole
  • 1964 ...a pátý jezdec je Strach
  • 1963 Hlídač dynamitu
  • 1963 Křik
  • 1963 Mezi námi zloději
  • 1963 Smutný půvab
  • 1962 Neschovávejte se, když prší
  • 1962 Oranžový měsíc
  • 1962 Potíže s kulturou
  • 1961 Daň z pohodlí
  • 1961 Obnošená vesta
  • 1960 Hlídač dynamitu
  • 1960 Rychlík do Ostravy
  • 1960 U nás v Mechově
  • 1960 Všude žijí lidé
  • 1960 Zbytečný motiv
  • 1959 Kruh
  • 1959 Pět z milionu
  • 1959 První a poslední
  • 1959 Slečna od vody
  • 1959 Zkouška pokračuje
  • 1958 Kasaři
  • 1958 O věcech nadpřirozených
  • 1958 Páté kolo u vozu
  • 1958 Pohádka o kouzelné píšťalce
  • 1958 Tři přání
  • 1958 Žižkovská romance
  • 1957 Snadný život
  • 1956 Dobrý voják Švejk
  • 1956 Vina Vladimíra Olmera
  • 1955 Aby nepřišly nazmar
  • 1955 Kam s ním?
  • 1955 Strakonický dudák
  • 1954 Cirkus bude!
  • 1952 Mladá léta
  • 1950 Pára nad hrncem
  • 1950 Temno
  • 1950 Zvony z rákosu
  • 1945 Řeka čaruje
  • 1942 Přijdu hned
  • 1941 Jan Cimbura
  • 1941 Roztomilý člověk
  • 1940 Minulost Jany Kosinové
  • 1940 Pacientka Dr. Hegla
  • 1937 Armádní dvojčata
  • 1937 Bílá nemoc
  • 1937 Naši furianti
  • 1933 Na sluneční straně

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky