a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Syslová Dana

Jméno: Syslová Dana
Datum narození: 11.11.1945
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Dana Syslová je česká herečka a moderátorka, manželka herce Vlastimila Haška.

Hned po škole nastoupila do souboru Městských divadel pražských, kde strávila celých třicet sezón. Hrála tu například v představeních Andělika a laskavec nebo Urfaust. Několik let hostovala v pražském Činoherním klubu (S vyloučením veřejnosti, Lakomec) a v Divadle V Celetné (Elektra), hrála také v Divadle Ungelt, Viola, v Mladé Boleslavi (Drobečky z perníku, Lištičky – za tuto roli byla nominována na Thálii). V současné době hostuje v Divadle Rokoko v představení Hra vášní. Její stálou scénou je Divadlo Na Jezerce, kde ji můžete vidět jako skvělou hraběnku Ilonu Czibor v komedii Kaviár nebo čočka a ve hře Lásky paní Katty.

Objevila se například ve filmech Bota jménem Melichar, Dita Saxová, Čarodějky z předměstí, Skřivánčí ticho, v seriálu Létající Čestmír. V televizi se za čtyřicet let objevila asi ve stovce inscenací. V současné době ji můžete vidět v seriálu Ordinace v růžové zahradě, točí Mezi námi zvířaty a v rozhlase má svůj pořad Život je pes. Věnuje se také dabingu, její hlas je spojený zejména s herečkou Helen Mirren (za její dabování získala Cenu Františka Filipovského), ale dabuje i Diane Keaton, Vanessu Redgrave, Susan Sarandon a jiné hvězdy a skvělé herečky. Má dvě kočky a psa Máňu.

Film jí moc příležitostí nedal a v televizi vytvořila pár skvělých rolí, ale takyrůzných maminek, o kterých říká, že "to bylo všechno na jedno brdo".

Na divadelních prknech hrála často i komediální role, televizní diváci ji z této stránky možná příliš nepoznali. Až teď. S Romanem Zachem (MUDr. Šebkem) vytvořili, jako matka (Evelýna) se synem, v seriálu Ordinace v růžové zahradě pěkně "střelenou" dvojici.

Věnuje se i dabingu - mluví pravidelně Susan Sarandon, Helen Mirren (za její dabování postavy inspektorky Jane Tennisonové v seriálu HLAVNÍ PODEZŘELÝ získala Cenu Františka Filipovského), ale dabuje i Diane Keaton, Vanessu Redgrave, občas také Meryl Streep či Liz Taylor.

Filmografie

  • 2009 Hodinu nevíš...
  • 2008 Soukromé pasti
  • 2007 Operace Silver A
  • 2007 Trapasy
  • 2006 Chaloupka na vršku
  • 2006 Škola Na Výsluní
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě
  • 2004 Pojišťovna štěstí
  • 1999 Nenávist
  • 1999 Ortel
  • 1997 Báječný lázeňský život
  • 1997 Čas jeřabin
  • 1997 Četnické humoresky
  • 1997 Svatba
  • 1996 Červený kamínek
  • 1995 Hrad stínů
  • 1995 Princ z pohádky
  • 1992 Detektiv Martin Tomsa
  • 1991 Přes padací mosty
  • 1991 Tma
  • 1991 Útěk do vězení
  • 1991 Uzavřený pavilón
  • 1991 Vdova po básníkovi
  • 1991 Volavka
  • 1990 Čarodějky z předměstí
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1989 Skřivánčí ticho
  • 1988 Horká kaše
  • 1988 Překvapení pana Milberryho
  • 1987 Kde bydlí štěstí
  • 1987 Kouzelný cedníček
  • 1987 Krvavá svatba (divadlo)
  • 1986 Případ Kolman
  • 1986 Území strachu
  • 1986 Záhada zamčeného pokoje
  • 1985 Drahý Bedřichu
  • 1985 My holky z Městečka
  • 1985 Podivná znamení, podivní hosté
  • 1985 Tenký led
  • 1984 Imilla
  • 1984 Létající Čestmír
  • 1984 V bludisku pamäti
  • 1984 Všichni musí být v pyžamu
  • 1983 Bota jménem Melichar
  • 1983 Cizí lidé
  • 1983 Duch soudce Pauknera
  • 1982 Červánková královna
  • 1981 Zahrada dětí
  • 1980 Ako listy jedného stromu
  • 1980 Nevěsta k zulíbání
  • 1979 Signál
  • 1978 Plácek
  • 1977 Žena za pultem
  • 1976 Splynutí duší
  • 1975 Hledám paní na hlídání
  • 1973 Inženýr
  • 1970 Velká neznámá
  • 1969 Já, truchlivý Bůh
  • 1967 Dita Saxová
  • 1965 Délka polibku devadesát
  • 1963 Pražské blues

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky