a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Talpová Hana

Jméno: Talpová Hana
Datum narození: 5.5.1938
Místo narození: Olomouc, ČR


Životopis

Hana Talpová  je česká herečka a zpěvačka.

Jedná se o velice všestranou umělkyní, která dobře zvládá jak klasický operní zpěv, tak i zpěv šansonů či písniček středního proudu popmusic (hostovala i v Divadle Semafor). Oplývá velmi kultivovaným hlasovým projevem, takže se velice dobře uplatnila nejen jakožto výborná dabérka ale i poměrně známá rozhlasová herečka.

Obdržela různé ceny a ocenění. V letech 1988 - 99 učila na LŠU - později konzervatoř Jaroslava Ježka - interpretaci. Má vnučku Anetku a syna Davida, který v letech 1995 - 04 reprezentoval ČR ve squashi - nyní má vlastní squashovou školu. V r. 2005 - po 40 letech odešla z HDK, proto s radostí přijala nabídku Olgy Želenské na hostování v její divadelní společnosti Háta.

Filmografie

  • 1992 Náhrdelník
  • 1990 Poslední motýl
  • 1988 Černá punčocha
  • 1988 Milionová láska
  • 1987 Boty
  • 1984 Lampáš malého plavčíka
  • 1984 Všichni musí být v pyžamu
  • 1982 Guľôčky
  • 1982 Pomocník
  • 1982 Smrt gospodina Goluze
  • 1982 Šílený kankán
  • 1982 Vítr v kapse
  • 1981 Vojáček a dračí princezna
  • 1980 Arabela
  • 1980 Jen si tak trochu písknout
  • 1980 Karline manželstvá
  • 1979 Postavení mimo hru
  • 1977 Tichý Američan v Praze
  • 1976 Malá mořská víla
  • 1976 Paleta lásky
  • 1975 Falstaff
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1974 V každém pokoji žena
  • 1973 Kronika žhavého léta
  • 1972 Miláček
  • 1971 Chléb a písně
  • 1970 Ďábelské líbánky
  • 1970 Pěnička a Paraplíčko
  • 1969 Případ pro začínajícího kata
  • 1969 Skřivánci na niti
  • 1969 Světáci
  • 1968 Bouřka
  • 1968 Hříšní lidé města pražského
  • 1968 Kulhavý ďábel
  • 1967 Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky
  • 1967 Muž, který stoupl v ceně
  • 1963 Křik
  • 1962 Neděle ve všední den
  • 1962 Rusalka
  • 1962 Tarzanova smrt
  • 1960 Valčík pro milión
  • 1959 Dařbuján a Pandrhola
  • 1959 Zkouška pokračuje
  • 1958 Hvězda jede na ji
  • 1958 Zatoulané dělo
  • 1957 Florenc13,30

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky