a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Termerová Lenka

Jméno: Termerová Lenka
Datum narození: 12.7.1947
Místo narození: Hradec Králové, ČR


Životopis

Lenka Termerová je česká herečka. Po absolutoriu DAMU působila v divadle Petra Bezruče v Ostravě. V letech 1981-2003 byla členkou pražské Ypsilonky, kde stále v několika představeních hraje.  Je známá z mnoha televizních inscenací (Tajemný svícen, Červená karta, O zámku v podzemí a mnoho dalších) a seriálů (Život na zámku, Rodinná pouta, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Velmi křehké vztahy, Malé dějiny jedné rodiny...).

Její dcera Marta Issová je také herečkou.

Filmografie

  • 2008 Děti noci
  • 2007 Velmi křehké vztahy
  • 2004 Princ a já
  • 2004 Rodinná pouta
  • 2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
  • 2002 Tajemný svícen
  • 2001 Červená karta
  • 2000 Paní Mlha
  • 2000 Početí mého mladšího bratra
  • 1998 Malé dějiny jedné rodiny
  • 1998 O zámku v podzemí
  • 1997 Brýle
  • 1997 O princezně, která nesměla na slunce
  • 1995 ...ani smrt nebere
  • 1995 Jak si zasloužit princeznu
  • 1995 Život na zámku
  • 1994 Bylo nás pět
  • 1994 O zlatém pokladu
  • 1993 Podivné jméno pro psa
  • 1991 Komu šplouchá na maják
  • 1991 Mozart v Praze
  • 1991 Vajíčko
  • 1990 Plivník
  • 1990 Ta naše písnička česká II
  • 1989 Království za kytaru
  • 1989 Něžný barbar
  • 1987 Fanynka
  • 1987 Figurky ze šmantů
  • 1987 Kam doskáče ranní ptáče
  • 1985 Mezek
  • 1984 Berete se dobrovolně
  • 1984 Vyhrávat potichu
  • 1983 Anulka a pan Pětiočko
  • 1982 Doktor z vejminku
  • 1982 Malý pitaval z velkého města
  • 1982 O brokátové růži a slavíku z perleti
  • 1982 Šťastný domov
  • 1981 Okres na severu
  • 1980 Arabela
  • 1979 Jak rodí chlap
  • 1979 Jak se naučit švédsky
  • 1978 Babička je ráda
  • 1978 Etudy do skicáku
  • 1978 Mladý muž a bílá velryba
  • 1978 Poplach v oblacích
  • 1977 Jak se točí Rozmarýny
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1977 Pan Tau - Lov na slona
  • 1977 Žena za pultem
  • 1975 Kamenný řád
  • 1975 Město nic neví
  • 1974 Košilka
  • 1970 Tvář pod maskou
  • 1968 Těch několik dnů...
  • 1968 Žert

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky