a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Vančurová Marta

Jméno: Vančurová Marta
Datum narození: 7.9.1948
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Marta Vančurová je česká herečka.

V roce 1972 absolvovala DAMU a získala angažmá v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého. Od roku 1990 je členkou souboru Vinohradského divadla.

Ve filmu začala účinkovat ještě během svého studia, její první rolí byla Zdena v experimentální hříčce Jiřího Suchého Nevěsta (1970). Mezi její nejznámější filmové role patří Blanka v komedii Jáchyme, hoď ho do stroje (1974) nebo maminka v Kachyňově přepisu povídky Oty Pavla Smrt krásných srnců (1986).

Filmografie

  • 2008 Muži v říji
  • 2005 Náves
  • 2005 Rána z milosti
  • 2004 Bolero
  • 2004 Zlatá brána
  • 2003 Útěky
  • 1998 Ex offo
  • 1998 Zlatý copánek
  • 1997 Svědectví
  • 1997 Záhadná paní Savageová
  • 1995 Cesta peklem
  • 1995 Jediná na světě
  • 1995 Poutníci
  • 1993 Pozvání na večeři
  • 1992 Dvanáct měsíčků
  • 1992 Od rána do úsvitu
  • 1992 Pravda a lež
  • 1991 Hledání v bílém obdélníku
  • 1991 Hodina obrany
  • 1990 Jen o rodinných záležitostech
  • 1990 Zachýsek zvaný Rumělka
  • 1989 Osmý div světa
  • 1989 Prstienky z kukučiny
  • 1988 Černovláska
  • 1987 Mág
  • 1987 V kleštích
  • 1986 Smrt krásných srnců
  • 1986 Těžká hodina
  • 1985 Synové a dcery Jakuba skláře
  • 1984 Cesta kolem mé hlavy
  • 1984 Stín kapradiny
  • 1983 Putování Jana Amose
  • 1982 Veľké šťastie
  • 1982 Vyhnanství
  • 1981 Sluníčko na houpačce
  • 1981 Tři spory: Spor architekta Zítka
  • 1980 Lovec
  • 1979 Inženýrská odysea
  • 1979 Kam nikdo nesmí
  • 1978 Melodie bílého klavíru
  • 1978 Pohádka o ebenovém koni
  • 1978 Střepy pro Evu
  • 1977 Časofonia
  • 1977 Rusalka
  • 1977 Stíny horkého léta
  • 1976 Den pro mou lásku
  • 1976 Príhoda z hotelovej reštaurácie
  • 1975 Cirkus v cirkuse
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1974 Jáchyme, hoď ho do stroje!
  • 1974 V každém pokoji žena
  • 1974 V každom počasí
  • 1973 Milenci v roce jedna
  • 1972 Jana Eyrová
  • 1970 Nevěsta
  • 1970 Takže ahoj

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky