a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Vejvodová Zuzana

Jméno: Vejvodová Zuzana
Datum narození: 19.9.1980
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Zuzana Vejvodová (* 19. září 1980, Praha) je česká herečka, vnučka skladatele Jaromíra Vejvody.

Jako desetiletá si zahrála hlavní roli v seriálu Území bílých králů. Během studia na Státní konzervatoři hostovala v Divadle na Vinohradech a v Divadle Na Fidlovačce. Fidlovačka se stala její domovskou scénou, ztvárnila zde například titulní roli v hudební komedii Mamzelle Nitouche, trojroli Nele - Betkina - Anna v Thylu Ulenspieglovi, nevěstu Agátu v Ženitbě, za muže se převlékající Rosalindu v Shakespearově komedii Jak se vám líbí, Jacie Triplethree v Ayckbournově komedii Něco v ní je (Comic Potential) či titulní postavu Millie Dillmount v muzikálu Hledá se muž. Zn: Bohatý! (Thoroughly Modern Millie).

V roce 2003 vyhrála konkurs na hlavní roli v muzikálu Rebelové (Divadlo Broadway Praha), o rok později zvítězila v konkursu na roli Julie v dramatu Romeo a Julie (Letní shakespearovské slavnosti na Pražském hradě). Následující léto ji diváci LSS mohli vidět jako Violu ve Večeru tříkrálovém, v roce 2006 ztvárnila Desdemonu v Othellovi.

Natočila řadu seriálů, pohádek a inscenací produkovaných Českou televizí, na výraznější roli v celovečerním filmu stále čeká. V dubnu 2008 se v televizní anketě TýTý dostala mezi trojici nominovaných v kategorii Objev roku.

Filmografie

  • 2008 Hospoda U bílé kočky
  • 2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2008 Polibek na cestu
  • 2007 Hraběnky
  • 2007 Láska In Memoriam
  • 2006 Hezké chvilky bez záruky
  • 2006 Slečna Guru
  • 2006 Tajemství Lesní země
  • 2006 To nevymyslíš
  • 2005 Boháč a chudák
  • 2005 Pohádka o houslích a viole
  • 2005 Ulice
  • 2004 Modrý Mauritius
  • 2002 Prsten kohouta Alektrya
  • 2002 Zlatá princezna
  • 2001 O ztracené lásce
  • 1999 Isabela, vévodkyně Bourbonská
  • 1997 Četnické humoresky
  • 1997 Metus mortis
  • 1995 Když se slunci nedaří
  • 1991 Území bílých králů

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky