a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Vondráčková Lucie

Jméno: Vondráčková Lucie
Datum narození: 8.3.1980
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Lucie Vondráčková je česká zpěvačka a herečka.

Lucie se už od raného dětství věnovala nejen hudbě, ale i herectví. Poprvé stála před kamerou ve svých sedmi letech ve filmu Strom pohádek: O bílé laňce. Když ji byo devět zahrála si v Území bílých králů nebo také v Arabele. Od začátku 90. let uváděla v televizi pořad pro děti Marmeláda a příležitostně se objevovala v malých rolích ve filmech, zejména v pohádkách. Pochází z muzikantské rodiny, její otec Jiří Vondráček je známý folkový zpěvák a klavírista, matka Hana Sorrosová je překladatelka, teta Helena Vondráčková patří již mnoho desítek let do nejužší špičky české popmusic. Lucka se v roce 1992 stala moderátorkou pořadu pro děti a mládež Marmeláda a o rok později vydáva stejnojmenné a své první album Marmeláda. Rok 1994 je rokem vydání alba Rok 2060.V roce 1995 vydavá CD Atlantida.Malá mořská víla vychází v roce 1996.Poté vydává Cd -Best of a je v angličtině a také vydává první Cd-Rom Lucka a její cesty, který byl vůbec prvním CD-Romem v ČR.CD Manoon vychází v roce 2000. Rok 2003 je rokem vydání alba Mayday. Rok 2005 přináší CD Boomerang se známým singlem Vítr.V roce 2006 je vydáno taneční CD Dance s remixy. Pelmel je dvojCD a vzniká v roce 2007. A Fénix je také dvojCD s hitem Tenkej led. Lucka také hraje ve filmu Juraje Jakubiska Bathory hraje tam postavu Lucie. A také točí film Labyrint, který by měl přijít do kin v roce 2009 v lednu. Zlomovým rokem v její kariéře se stal rok 1992, kdy dostala malou roli v Národním divadle ve hře Saténový střevíček.

Lucie Vondráčková vystudovala obor hudebně-dramatický na konzervatoři a úspěšně zakončila studium na filosofické fakultě UK s titulem magistra. První muzikálovou rolí pro ní byla Hanka ve Starcích na chmelu (divadlo Milénium), v divadle Rokoko ztvárnila během osmi let např.: Shakespearovu Julii, Aňu ve Višňovém sadu, Johanku z Arku ve Skřivánkovi, Mary Warrenovou v Čarodějkách ze Salemu,Alici ve hře Na dotek aj. V divadle Kašpar hraje trojroli: Anny, královny Markéty a písaře v Richardu III. V muzikálu Excalibur ztělesnuje Morganu. Věnuje se dabingu a točí české i zahraniční filmy. Z poslední doby, ale asi nejvíc uvízla všem v paměti její postava sympatické snowboarďačky v diváckém hitu Karla Janáka SNOWBOARĎÁCI.

Herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková má za sebou celou řadu úspěšných CD stejně, jako několik videoklipů. V červnu letošního roku dokončila své poslední album „Fénix“, které bylo vydáno firmou Tommü Records. Na novém 2CD Lucie Vondráčkové, jenž si hned od počátku našlo celou řadu příznivců, si můžete poslechnout sedmnáct skladeb, včetně sedmi remixů.

Filmografie

  • 2011 Rodinka
  • 2011 Labyrint
  • 2011 4teens
  • 2010 Rodinka
  • 2009 Country Club: První směna
  • 2008 Bathory
  • 2008 Burianův den žen s Lucií Vondráčkovou
  • 2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2008 Setkání v Praze, s vraždou
  • 2008 Wrong Mr. Johnson, The
  • 2007 Lucie Vondráčková: Vítr
  • 2007 V hlavní roli
  • 2006 Kvaska
  • 2006 Manželé roku 2006
  • 2006 Poslední kouzlo
  • 2006 Poslední prázdniny
  • 2005 Fine Art of Love: Mine Ha-Ha, The
  • 2005 Grooming, The
  • 2004 In nomine patris
  • 2004 Křesadlo
  • 2004 Modrý Mauritius
  • 2004 Post Coitum
  • 2004 Snowboarďáci
  • 2003 Chained Sinners: Medieval Fleshpots
  • 2003 Malvína
  • 2002 Báječná show
  • 2002 Kožené slunce
  • 2001 Královský slib
  • 2001 O víle Arnoštce
  • 2001 Ta třetí
  • 2000 Na zámku
  • 1998 Šmankote, babičko, čaruj!
  • 1997 Kouzelný šíp
  • 1997 Nejasná zpráva o konci světa
  • 1996 Hospoda
  • 1994 Hrad z písku
  • 1994 Nebeský pláč
  • 1994 Ohnivé jaro
  • 1993 Císařovy nové šaty
  • 1993 Jenny Marx, la femme du diable
  • 1993 Království květin
  • 1993 Vikingové z Bronských vršků
  • 1992 Sněhurka
  • 1991 Území bílých králů
  • 1990 Arabela se vrací
  • 1987 Strom pohádek: O bílé laňce

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky