a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Vrchlická Eva

Jméno: Vrchlická Eva
Datum narození: 6.3.1888
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Eva Vrchlická, vlastním jménem Eva Frídová byla česká herečka, překladatelka, publicistka, dramatička a spisovatelka, dcera spisovatele Jaroslava Vrchlického, dlouholetá členka činohry Národního divadla v Praze. Byla třikrát vdaná. První manžel překladatel z francouzštiny a němčiny J.Nevole,
druhý manžel dramatik F.Zavřel, Jejím třetím a posledním manželem byl významný český překladatel ze známé umělecké rodiny Saudků pak Erich Adolf Saudek.

Jejím neznámějším literárním dílem je kniha převyprávěných příběhů z děl Williama Shakespeare Z oříšku královny Mab

Filmografie

  • 1949 Divá Bára
  • 1941 Rukavička
  • 1937 Žena pod křížem
  • 1919 Stavitel chrámu
  • 1919 Yorickova lebka

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky