a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Vránová Gabriela

Jméno: Vránová Gabriela
Datum narození: 27.7.1939
Místo narození: Nové Mesto nad Váhom, SR


Životopis

Gabriela Vránová je česká herečka a divadelní pedagožka. Jedná se o dlouholetou členku hereckého souboru Divadla na Vinohradech v Praze. Gabriela Vránová je matka herce a režiséra Ondřeje Kepky, švagrová herce Jaroslava Kepky.

Po absolutoriu brněnské JAMU v roce 1960 působila nejprve dva roky v Ostravě, poté odešla do pražského Vinohradského divadla. Zahrála si v celé řadě filmů a televizních inscenací. V současné době je bez stálého divadelního angažmá.

Snad nejznámější je její učitelka Hajská ve známém seriálu Markéty Zinnerové My všichni školou povinní. V roce 2006 se dočkal reprízy seriál Náměstíčko (role Pantoflíčková) tvůrčího tandemu Hanuš-Míka.

Filmografie

  • 2007 Tři životykořenářka
  • 2005 Žil jsem s cizinkou
  • 2004 Smetanový svět
  • 2004 Náměstíčko (Pantoflíčková)
  • 2002 O princi Truhlíkovi
  • 1996 Dívka se zázračnou pamětí (Karlička)
  • 1995 Tvůj svět
  • 1993 Uctivá poklona, pane Kohn (Kohnova manželka Sára)
  • 1991 Milostivé léto
  • 1988 Čekání na Patrika (Helenina matka
  • 1988 Uf-Oni jsou tady (Luďkova matka)
  • 1988 Naděje má hluboké dno
  • 1984 My všichni školou povinní (Hedvika Hajská)
  • 1978 Jak dostat tatínka do polepšovny
  • 1977 Hop - a je tu lidoop (Mertová)
  • 1977 Jak vytrhnout velrybě stoličku
  • 1973 Tichý svědek
  • 1971 F.L. Věk (Betty)
  • 1968 Rekviem za kouzelnou flétnu (Konstance, Pamina)
  • 1968 Sňatky z rozumu (Líza)
  • 1966 Smrt za oponou (Alena Volná)
  • 1966 Poklad byzantského kupce (Kamila)
  • 1964 Místenka bez návratu (Irenka)
  • 1963 Tchyně (Vlasta)
  • 1961 Hledá se táta (Magda)
  • 1961 Kde řeky mají slunce (Bětka)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky