a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Vávrová Dana

Jméno: Vávrová Dana
Datum narození: 9.8.1967
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Dana Vávrová je česká herečka a příležitostná režisérka. Její sestra Hana Vávrová-Heřmánková, je moderátorka a divadelní manažerka.

První filmovou roli si zahráli již ve svých devíti letech, a to rolí Leontýnka ve filmu Ať žijí duchové. V průběhu jejích studií na pražské konzervatoři, které přerušila ve čtvrtém ročníku se objevuje v dalších rolích v televizních seriálech My všichni školou povinní a Bambinot.

V druhé polovině 80. let se převážně vyskytuje v Německu ve filmech svého manžela. Za roli Anny ve filmu Podzimní pás získala tamější německé ocenění Stříbrný pás.

Filmografie

  • 2008 Zkáza lodi Gustloff
  • 2006 Kabriolet
  • 2005 Grenzverkehr
  • 2003 Raus ins Leben
  • 2002 Zatracení
  • 2001 Drei Engel für Dr. No
  • 2001 Místo činu: Berlín - Berlínský medvídek
  • 2001 Weibernest, Das
  • 2000 Hurá na medvěda
  • 2000 Početí mého mladšího bratra
  • 1999 Ich wünsch Dir Liebe
  • 1999 In the Ghetto
  • 1997 Comedian Harmonists
  • 1997 Tatort - Nahkampf
  • 1997 Zpověď
  • 1996 Nacht hat17 Stunden, Die
  • 1995 Pizza Arrabbiata
  • 1995 Sascha darf nicht sterben
  • 1995 Schlafes Bruder
  • 1993 Nachbar, Der
  • 1993 Rosenemil
  • 1993 Stalingrad
  • 1990 Rama Dama
  • 1988 Herbstmilch
  • 1988 Pan Tau
  • 1985 Drahý Bedřichu
  • 1985 Jestli jednou odejdu
  • 1984 Bambinot
  • 1984 My všichni školou povinní
  • 1983 Kluk za dvě pětky
  • 1982 Daleko od stromu
  • 1982 Stück Himmel, Ein
  • 1980 Arabela
  • 1980 Něco je ve vzduchu
  • 1980 Svítalo celou noc
  • 1979 Brontosaurus
  • 1979 Koncert na konci léta
  • 1978 Kulový blesk
  • 1978 Vražedné pochybnosti
  • 1977 Ať žijí duchové!
  • 1977 Jak se točí Rozmarýny

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky