a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Wilhelmová Gabriela

Jméno: Wilhelmová Gabriela
Datum narození: 19.1.1942
Místo narození: Prostějov, ČR


Životopis

Gabriela Wilhelmová byla česká herečka.

Odmalička chtěla být herečkou. Působila v divadlech v Uh. Hradišti (Slovácké divadlo), v Brně (Divadlo na provázku), v Praze (Činoherní klub, Reduta, Viola). Od 70. let byla bez stálého angažmá. Proslavila se účinkováním v monodramatech (Tonka Šibenice, Comedia Finita, Biletářka, Smraďoch Šindler má jít okamžitě domů), se kterými cestovala po celém Československu.

Přestože dávala přednost divadlu, vytvořila ve filmu a v televizi během třiceti let přes padesát vedlejších rolí. V pozdějším věku nabyla korpulentní postavy (v civilu byla podle vyjádření svých kolegů znamenitou kuchařkou), která ji spolu s energickým vystupováním zařadila pro film do rolí žen z lidu.

Po šesti letech léčení podlehla rakovině.

Filmografie

  • 2001 Čáry báby Cotkytle aneb Tři zlaté zuby děda Vševěda
  • 2001 Královský slib
  • 2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
  • 2001 Stříbrná paruka
  • 2001 Věrní abonenti
  • 2000 To jsem z toho jelen
  • 1999 Sladkosti
  • 1998 Elixír lásky
  • 1998 Mladý chemik
  • 1998 Poklad pana H.
  • 1998 Silná jako smrt
  • 1997 Motel Anathema
  • 1996 Draculův švagr
  • 1996 Hospoda
  • 1996 Kouzelný měšec
  • 1996 Spiklenci slasti
  • 1995 Jak si zasloužit princeznu
  • 1995 Učitel tance
  • 1994 Bylo nás pět
  • 1993 Andělské oči
  • 1993 Giovane Mussolini, II
  • 1993 Perfektní manžel
  • 1993 Vikingové z Bronských vršků
  • 1992 Černí baroni
  • 1992 Dvanáct měsíčků
  • 1992 Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1992 Kačenka a zase ta strašidla
  • 1992 Správná šestka
  • 1991 Freonový duch
  • 1990 Arabela se vrací
  • 1990 Byli jsme to my?
  • 1990 Divoká svině
  • 1990 Pražákům, těm je hej
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1989 Ježek z kiosku
  • 1989 Kdo probudí Pindruše?
  • 1989 Nemocný bílý slon
  • 1989 Skřivánčí ticho
  • 1989 Vážení přátelé, ano
  • 1988 Až se ucho utrhne
  • 1988 Černá punčocha
  • 1988 Chirurgie
  • 1988 O princi Bečkovi
  • 1988 Případ se psem
  • 1988 Sedm hladových
  • 1987 Citlivá místa
  • 1987 Dámská jízda
  • 1987 Gagman
  • 1987 Správná trefa
  • 1986 Dobré světlo
  • 1986 Krajina s nábytkem
  • 1986 Smrt krásných srnců
  • 1985 Jako jed
  • 1985 Vlak dětství a naděje
  • 1985 Zastihla mě noc
  • 1984 Eismeer ruft, Das
  • 1984 Prodavač humoru
  • 1984 Rumburak
  • 1983 Sestřičky
  • 1983 Straka v hrsti
  • 1981 V podstatě jsme normální
  • 1980 Cukrová bouda
  • 1980 Jen si tak trochu písknout
  • 1980 Vrchní, prchni!
  • 1979 Jak rodí chlap
  • 1979 Lásky mezi kapkami deště
  • 1979 Zkoušky z dospělosti
  • 1977 Což takhle dát si špenát
  • 1977 Všichni proti všem
  • 1976 Bouřlivé víno
  • 1976 Den pro mou lásku
  • 1975 Dívka jako ty
  • 1974 Holky z porcelánu
  • 1974 Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky