a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Bočanová Mahulena

Jméno: Bočanová Mahulena
Datum narození: 18.3.1967
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Mahulena Bočanová je česká herečka, členka hereckého souboru Činoherního klubu v Praze, pravidelně vystupuje také s soukromém divadelním souboru Háta.

Do povědomí českých televizních diváků se zapsala v poslední době především svým účinkováním v pořadu České televize StarDance neboli Když hvězdy tančí. Od ledna 2008 se stala hlasem zvukové grafiky ČRo1 Radiožurnálu.

Od 5. let začala Mahulena točit filmy, od 8. chodila do baletu (od 12. dokonce v Národním divadle) a v 15. letech byla přijata na hudebně-dramatický obor Konzervatoře v Praze. Při škole nastoupila v Národním divadle do her Vassa Železnovová a Rozbitý džbán, dva roky poté do Činoherního klubu ve hrách Ivanov, Obsluhoval jsem anglického krále, Žebrácká opera, Pitvora, Dům, Sex noci svatojánské, Lesoduch a Dámský krejčí.

Po revoluci se Mahulena prchá osvěžit na Kypr a pracuje jako barmanka místního Reggae baru (vyhlášené Mahu cocktaily) a modelka. Se sluncem v duši a v zádech se roku 1992 stává Miss Tourist Cyprus. Naučila se zde řecky a anglicky a dokonce zjistila, že z Kypru pochází i část její rodiny.

Ovlivnilo ji i setkání s fotografem Tonem Stanem, se kterým jako 1. česká celebrita nafotila lechtivé fotografie pro PlayBoy. Stále se však věnuje filmu - namátkou od útlého věku: Pták ohnivák, Kouzelný měšec, Jonáš a Melicharová, Golet v údolí, Tábor padlých žen, Zámek Nekonečno, Láska s vůní pryskyřice, Výbuch bude v pět, Tetované srdce, Post Coitum... Inu a také televizi: Chalupáři, Bohoušův syn, Lucie postrach ulice, Pan Tau, Zlý věk, Radostný život posmrtný, Čardášová princezna, Všichni za jednoho, Bakaláři, Bylo nás šest a mnoho dalších...

Mahuleny si rozumně všiml i reklamní průmysl: ve 25. letech propagovala plavky Speedo a dnes je tváří pro tělovou kosmetiku Avon. V roce 2006 se účastnila známé soutěže StarDance, což ovlivnilo i další zápal pro tanec. Stále trénuje s Jaroslavem Kunešem (několikanásobný mistr republiky, semifinalista MS, semifinalista BlackPoolu) a účastní se rozmanitých tanečních akcí.

V současné době stále hraje v Činoherním klubu, v úspěšné divadelní společnosti Háta, moderuje televizní show Top 10 na Primě a Výzvu na ČT, trhá divácká srdce v soap operách Letiště a Rodinná pouta, vydatně tančí a ve volných chvílích ráda připravuje lahodné Mahu cocktaily. Věnuje se také dabingu (Karlík a továrna na čokoládu, Roboti, Zamilovaný profesor 2 nebo Zorro: Tajemná tvář).

Mahulena Bočanová
je vdaná za Viktora Mráze, který je spolumajitel vydavatelství BM Music, a se kterým má dceru Marinu.

Filmografie

  • 2009 Vyprávěj
  • 2009 Svatoušci (Eva)
  • 2008 Vy nám taky, šéfe! (Šéfová)
  • 2008 Kozí příběh
  • 2008 Ošklivka Katka
  • 2007 Křišťálek meč
  • 2006 Letiště
  • 2004 Post Coitum (Messalina)
  • 2004 Rodinná pouta (Martina Tomášová)
  • 2000 Pra Pra Pra?
  • 1998 Telefon story
  • 1997 Tábor padlých žen (Ria Amala)
  • 1997 Pták Ohnivák (královna)
  • 1996 Kouzelný měšec (Bludimíra)
  • 1995 Ruleta
  • 1994 Golet v údolí (Brana)
  • 1991 Žebrácká opera (Vicky)
  • 1991 Ahmed a Hazar
  • 1991 Společenská hra
  • 1990 Princezna za dukát
  • 1988 Jonáš II. aneb Jak je důležité míti Melicharovou (Olivie)
  • 1988 Druhý dech
  • 1988 Putování po Blažených ostrovech
  • 1986 Bylo nás šest (Maximiliana)
  • 1984 Vlak dětství a naděje
  • 1984 Výbuch bude v pět (Bíba)
  • 1984 ...a zase ta Lucie (dítě)
  • 1984 Lucie, postrach ulice (Lída)
  • 1984 Láska s vůní pryskyřice (Jana)
  • 1984 Výbuch bude v pět
  • 1983 Zámek "Nekonečno" (Radka)
  • 1983 ...a zase ta Lucie!
  • 1983 Lucie, postrach ulice
  • 1983 Návštěvníci
  • 1980 Jen si tak trochu písknout
  • 1980 Zlatá slepice
  • 1978 Die Magermilchbande
  • 1977 Novinárské rozprávky
  • 1977 Pan Tau a kouzelnice
  • 1977 Pan Tau - Noc v safari
  • 1977 Šestapadesát neomluvených hodin
  • 1976 Léto s kovbojem
  • 1975 Bohoušův syn
  • 1975 Chalupáři
  • 1969 Pan Tau

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky