a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Zázvorková Stella

Jméno: Zázvorková Stella
Datum narození: 14.4.1922
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Stella Zázvorková, provdaná Stella Kopecká byla populární česká herečka.

Stella Zázvorková se narodila v umělecké rodině. Její otec – architekt Jan Zázvorka – byl autor památníku na Vítkově. Její starší bratr Jan byl později filmovým a televizním scénografem.

Zázvorková byla od roku 1950 krátce ženou jiného slavného českého herce – Miloše Kopeckého. Manželství vydrželo asi 1 rok, jejich společné dítě v 15 letech tragicky zemřelo. Stella Zázvoková se už pak nikdy nevdala.

Roku 1977 podepsala Antichartu.

Stella Zázvorková absolvovala divadelní školu E. F. Buriana. Poté hrála v Divadle pro mládež M. Mellanové a ve 40. letech se objevovala na pódiu divadla Větrník. V letech 1945–48 hrála v Divadle satiry, později byla členkou Realistického divadla či Divadla E. F. Buriana. Jan Werich ji přijal v roce 1955 do Divadla ABC. Roku 1962 se stává členkou Městských divadel pražských, kde působila do roku 1993.

Nezapomenutelné jsou její filmové role. Objevovala se v titulech, které jsou dnes ve zlatém fondu české a československé kinematografie. Diváci si pamatují její temperamentní ženy z filmů Anděl na horách, Pane, vy jste vdova!, Zítra to roztočíme, drahoušku…!, Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, či role z nedávných let ve filmech Kolja, Pelíšky, Kytice a Babí léto.

Filmografie

  • 2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
  • 2004 Román pro ženy
  • 2002 Na psí knížku
  • 2001 Azyl
  • 2001 Babí léto
  • 2001 Černí andělé
  • 2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
  • 2001 Skříň
  • 2000 Kytice
  • 2000 Matylda
  • 1999 Pelíšky
  • 1998 Z pekla štěstí
  • 1997 Svatba
  • 1996 Kolja
  • 1996 Kouzelný měšec
  • 1995 Když se slunci nedaří
  • 1995 Život na zámku
  • 1994 Chacun pour toi
  • 1994 Róza, strážné strašidlo
  • 1994 Zapomenuté tváře
  • 1993 Království květin
  • 1993 Pomalé šípy
  • 1993 Uctivá poklona, pane Kohn
  • 1992 Správná šestka
  • 1991 Území bílých králů
  • 1990 Arabela se vrací
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1989 Konec starých časů
  • 1989 Případ pro zvláštní skupinu
  • 1989 Utopím si ho sám
  • 1988 Druhý dech
  • 1986 Hvězdy nad Syslím údolím
  • 1986 Tichá domácnost
  • 1986 Velká filmová loupež
  • 1986 Zkrocení zlého muže
  • 1985 Jestli jednou odejdu
  • 1985 Křídlovka pro Majoránka
  • 1985 O chytrém Honzovi, aneb jak se Honza stal králem
  • 1985 Růžový Hubert
  • 1985 Synové a dcery Jakuba skláře
  • 1984 Bambinot
  • 1984 Bandité
  • 1984 Berete se dobrovolně
  • 1984 Létající Čestmír
  • 1984 My všichni školou povinní
  • 1984 Oči pro pláč
  • 1984 O nosaté čarodějnici
  • 1984 Rozpaky kuchaře Svatopluka
  • 1983 Kdo chce kam...
  • 1982 Dynastie Nováků
  • 1982 Malý pitaval z velkého města
  • 1981 Předeme, předeme zlatou nitku
  • 1980 Arabela
  • 1980 Co je doma, to se počítá, pánové...
  • 1980 Moje kone vrané
  • 1980 Ten svetr si nesvlíkej
  • 1980 Trhák
  • 1979 Dnes v jednom domě
  • 1979 Jak je důležité míti Filipa
  • 1979 O chudém královstvíčku
  • 1978 O statečné princezně Janě
  • 1978 Prodaná babička
  • 1978 Ve znamení Merkura
  • 1978 Vondráčkovo pozdní odpoledne
  • 1977 Což takhle dát si špenát
  • 1977 Fanda
  • 1977 Jak se budí princezny
  • 1977 Jak vytrhnout velrybě stoličku
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1977 Žena za pultem
  • 1976 Podnájemníci
  • 1976 Stratená dolina
  • 1976 To byla svatba, strýčku!
  • 1976 Zítra to roztočíme, drahoušku...!
  • 1976 Zypa Cupák
  • 1975 Dva muži hlásí příchod
  • 1975 Chalupáři
  • 1975 Lístek do památníku
  • 1975 Tak láska začíná...
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1974 Hodíme se k sobě, miláčku...?
  • 1974 Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách
  • 1973 Noc na Karlštejně
  • 1973 Tři chlapi na cestách
  • 1973 Zvony pana Mlácena
  • 1972 Z nových pověstí českých: Dívčí válka
  • 1971 Alfons Karásek v lázních
  • 1971 Dívka na koštěti
  • 1971 F. L. Věk
  • 1971 Klícka
  • 1971 Slaměný klobouk
  • 1971 Strýčkův sen
  • 1971 Ženy v ofsajdu
  • 1970 Čtyři vraždy stačí, drahoušku
  • 1970 Fantom operety
  • 1970 Námluvy komtesy Gladioly aneb Přistání ve skleníku
  • 1970 Pane, vy jste vdova!
  • 1970 Partie krásného dragouna
  • 1969 Odvážná slečna
  • 1969 Skřivánci na niti
  • 1969 Utrpení mladého Boháčka
  • 1969 Zabil jsem Einsteina, pánové...
  • 1968 Hříšní lidé města pražského
  • 1968 Příliš mnoho něhy
  • 1968 Šíleně smutná princezna
  • 1967 Happy end
  • 1967 Odsouzený z Pinktownu
  • 1967 Píseň pro Rudolfa III.
  • 1967 Sedm žen Alfonse Karáska
  • 1967 Svatba jako řemen
  • 1967 Ta naše písnička česká
  • 1967 Zmluva s diablom
  • 1966 Prostě ani muk
  • 1966 Svatební cesta aneb Ještě ne, Evžene!
  • 1966 Vrah zo záhrobia
  • 1965 Třicet jedna ve stínu
  • 1964 Archimedov zákon
  • 1964 Čintamani & podvodník
  • 1964 Drahý zesnulý
  • 1964 Příběh dušičkový
  • 1964 Táto, sežeň štěně!
  • 1963 Až přijde kocour
  • 1963 Einstein kontra Babinský
  • 1963 Mezi námi zloději
  • 1963 Šach mat
  • 1963 Tři chlapi v chalupě
  • 1963 Uspořená libra
  • 1962 Anička jde do školy
  • 1962 Dva z onoho světa
  • 1962 Kýč je když...
  • 1962 Tři chlapi v chalupě
  • 1961 Medvěd
  • 1961 Procesí k panence
  • 1961 Spadla s měsíce
  • 1960 Chlap jak hora
  • 1960 Těžká Barbora (divadlo)
  • 1959 První a poslední
  • 1959 Přátelé na moři
  • 1959 Rodina Bláhová
  • 1958 Co řekne žena...
  • 1958 Hvězda jede na jih
  • 1958 Mezi nebem a zemí
  • 1958 O lidech před pultem a za ním II.
  • 1957 Florenc 13,30
  • 1957 Konec jasnovidce
  • 1957 Škola otců
  • 1957 Tam na konečné
  • 1957 To byla noc
  • 1956 Dobrý voják Švejk
  • 1956 Kudy kam?
  • 1956 Platit, prosím!
  • 1956 Robinsonka
  • 1956 Zaostřit, prosím!
  • 1955 Anděl na horách
  • 1955 Hudba z Marsu
  • 1955 Kam s ním?
  • 1955 Muž v povětří
  • 1955 Návštěva z oblak
  • 1955 Něco se tu změnilo
  • 1955 Nechte to na mně
  • 1955 Větrná hora
  • 1955 Vzorný kinematograf Haška Jaroslava
  • 1954 Psí starosti

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky