a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Červená Soňa

Jméno: Červená Soňa
Datum narození: 9.9.1925
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Soňa Červená je česká herečka a operní pěvkyně, mezzosopranistka, dcera známého českého spisovatele a kabaretiéra Jiřího Červeného a pravnučka známého královéhradeckého výrobce a vynálezce žesťových hudebních nástrojů. Po několika desítkách let strávených v emigraci se vrátila zpět do vlasti a dodnes stále aktivně vystupuje. V roce 2004 obdržela cenu Thálie jako zvláštní cenu kolegia.

Filmografie

  • 2004 Krásná nevěsta v černém
  • 2003 Pupendo
  • 2001 Jeans
  • 1999 Geschichten aus dem Wiener Wald
  • 1998 Last Vodka
  • 1952 Divotvorný klobouk
  • 1952 Písnička za groš
  • 1952 Únos
  • 1949 Revoluční rok 1848
  • 1947 Poslední mohykán

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky