a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Čunderlíková Andrea

Jméno: Čunderlíková Andrea
Datum narození: 6.5.1952
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Andrea Čunderlíková je česká herečka, manželka rockového hudebníka Ladislava Kleina (bývalý člen skupiny Olympic), matka tenistky Sandry Kleinové.

Z televize je známá především její role zdravotní sestry Iny z televizního seriálu Nemocnice na okraji města, v 80. letech působila v naivisticko-recesistickém Prozatímním divadle pana Františka Ringo Čecha.

Do roku 1989 natočila přes 30 filmových rolí, hrála jak v televizních filmech, tak seriálech. Po revoluci změnila zaměstnání a stala se manažerkou.

Filmografie

  • 2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
  • 1989 Případ pro zvláštní skupinu
  • 1987 Viktor Veliký
  • 1984 Sanitka
  • 1980 Útěky domů
  • 1979 Dnes v jednom domě
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1977 Rača, láska moja
  • 1977 Zlaté rybky
  • 1976 Malá mořská víla
  • 1975 Lístek do památníku
  • 1975 Na konci světa
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1974 Do zbraně, kuruci!
  • 1974 Poslední ples na rožnovské plovárně
  • 1974 Studené podnebie
  • 1973 Dolina
  • 1972 Jana Eyrová
  • 1972 Letokruhy
  • 1971 Hodina modrých slonů
  • 1971 Orlie pierko
  • 1970 Luk královny Dorotky
  • 1970 Velká neznámá
  • 1969 Hvězda
  • 1969 Láska neláskavá
  • 1969 Zabil jsem Einsteina, pánové...
  • 1968 Farářův konec
  • 1968 Královský omyl
  • 1967 Malé letní blues
  • 1967 Pět holek na krku
  • 1966 U telefonu Martin
  • 1965 Káťa a krokodýl
  • 1965 Volejte Martina
  • 1964 Vysoká zeď

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky