a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Čížková Hana

Jméno: Čížková Hana
Datum narození: 13.9.1950
Místo narození: České Budějovice, ČR


Životopis

Hana Čížková je česká herečka.

Od dětství ráda zpívala, tancovala a hrála v ochotnickém dětském divadle. Později po ročním hostování ve sboru Divadla Semafor se rozhodla ke studiu zpěvu a herectví na lidové konzervatoři, (což je dnešní Konzervatoř Jaroslava Ježka). Po jejím absolutoriu působila v Hudebním divadle v Karlíně, hostovala i v nedalekém Divadle E. F. Buriana. Její uměleckou dráhu přerušily mateřské povinnosti. Po návratu z mateřské dovolené vystupovala se skupinou Gag Borise Hybnera, později i v Divadle U Hasičů.

V Českoslovenké televizi poprvé účinkovala v roce 1969 v televizmím seriálu Pan Tau, první výraznější filmová role přišla v roce 1971 ve válečném snímku Vlaková stanice Nebe režiséra Karla Kachyni. od té doby vytvořila více než 50 filmových a televizních rolí.

Filmografie

  • 2009 Bez předsudků
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě
  • 2004 Josef a Ly
  • 2004 Kameňák 3
  • 2004 Návrat zbloudilého pastýře
  • 2003 Kameňák2
  • 2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
  • 2002 Kameňák
  • 2001 Azyl
  • 1999 Samozvaný host
  • 1998 Z pekla štěstí
  • 1997 Lakomec
  • 1995 Život na zámku
  • 1994 Au beau rivage
  • 1993 Hotýlek v srdci Evropy
  • 1993 Swing Kids
  • 1992 Černí baroni
  • 1992 Trhala fialky dynamitem
  • 1984 Někdo to rád horror (divadlo)
  • 1984 Slunce, seno, jahody
  • 1983 Svatební cesta do Jiljí
  • 1981 Opera ve vinici
  • 1980 Vrchní, prchni!
  • 1979 Hra na tělo
  • 1979 Křehké vztahy
  • 1979 Oddechový čas
  • 1979 Paragraf 224
  • 1979 Postavení mimo hru
  • 1979 Tím pádem
  • 1978 Hrozba
  • 1978 Já už budu hodný, dědečku!
  • 1978 Radost až do rána
  • 1978 Trasa
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1976 Koncert pre pozostalých
  • 1976 Léto s kovbojem
  • 1976 Noc klavíristy
  • 1976 Zítra to roztočíme, drahoušku...!
  • 1975 Christoffel von Grimmelshausen abenteuerlicher Simplicissimus, Des
  • 1975 Pan Tau a rodinná slavnost
  • 1975 Pomerančový kluk
  • 1974 Hvězda padá vzhůru
  • 1974 Sokyně
  • 1974 Zbraně pro Prahu
  • 1973 Láska
  • 1973 Maturita za školou
  • 1973 Noc na Karlštejně
  • 1973 Vysoká modrá zeď
  • 1973 Výstřely v Mariánských Lázních
  • 1972 Aféry mé ženy
  • 1972 Půlnoční kolona
  • 1972 Vlak do stanice Nebe
  • 1971 Lekce
  • 1971 Tajemství velikého vypravěče
  • 1969 Pan Tau

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky