a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Štěpánková Jana

Jméno: Štěpánková Jana
Datum narození: 6.9.1934
Místo narození: Žilina, SR


Životopis

Jana Štěpánková je přední česká herečka, dcera herce Zdeňka Štěpánka, po matce též pravnučka českého básníka Vítězslava Hálka, po otci též sestra herců Petra Štěpánka a Martina Štěpánka.

Začínala jakožto epizodní ochotnice po boku svého slavného otce. Nicméně po studiích na DAMU odstartovala její profesionální herecká dráha v pardubickém divadle, kde působila celkem šest let. V roce 1959 se stalo jejím domovským divadlem pražské libeňské Divadlo S. K. Neumanna, kde působila až do roku 1972. Od roku 1972 až do roku 2000 byla členkou souboru Divadla na Vinohradech. V roce 2000 také hostovala v divadle v Mladé Boleslavi. Již na počátku své herecké kariéry se seznámila se svým budoucím manželem panem režisérem Jaroslavem Dudkem. Po jeho smrti dne 31. srpna 2000 přestala hrát na divadle a působí pouze v televizi a filmu.

Do povědomí diváků vešla hlavní díky roli starší dcery Pavly ve velmi úspěšném seriálu TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA, zde jejího manžela stvárnil Eduard Cupák. Šest let poté přišla její další velká seriálová role v NEMOCNICI NA KRAJI MĚSTA, kde stvárnila dr. Danu Královou, doktorku, která se rozhodla pro profesní život. Tuto roli mohla rozvinout i v pokračování seriálu, NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA PO DVACETI LETECH a nejnověji v NEMOCNICI NA KRAJI MĚSTA ...NOVÉ OSUDY. Jana Štěpánková neměla nouzi ani o televizní filmy či další seriály. V seriálu RANČ U ZELENÉ SEDMY zazářila coby čilá a
prostořeká babička, která si nakonec vzala dědu Jeřábka v podání Lubomíra Kostelky.

Filmografie

  • 2015 Doktor Martin
  • 2014 První republika
  • 2014 Stopy života - Až na věky
  • 2014 Velká dobrodružství Rosy a Dory
  • 2012 Na útěku
  • 2012 Život je ples
  • 2011 Rodinka
  • 2011 Třetí míza
  • 2010 Cukrárna
  • 2010 Rodinka
  • 2009 Poste restante
  • 2008 Ďáblova lest
  • 2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2007 Opravdová láska
  • 2006 Nadměrné maličkosti: Učitelky s praxí
  • 2006 Účastníci zájezdu
  • 2006 Všechno nejlepší!
  • 2005 Anděl Páně
  • 2005 Náves
  • 2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
  • 1999 Dámě kord nesluší
  • 1998 Atentát na ministra financí
  • 1998 Ranč U zelené sedmy
  • 1997 Silvestr s dědou
  • 1995 Aneta
  • 1995 Poslední slovo
  • 1995 Usmívej se, lásko má
  • 1994 Královnina smečka psů
  • 1993 Mistr Kampanus
  • 1993 Uctivá poklona, pane Kohn
  • 1993 Vikingové z Bronských vršků
  • 1990 Člověk proti zkáze
  • 1989 Dva lidi v ZOO
  • 1989 Jmenuji se po tátovi
  • 1989 Případ pro zvláštní skupinu
  • 1988 Motanice
  • 1988 U nás doma
  • 1987 Strašidla z Vikýře
  • 1987 Viktor Veliký
  • 1986 Preceptor
  • 1985 Experiment Eva
  • 1985 Slunečnice
  • 1985 Synové a dcery Jakuba skláře
  • 1984 Bambinot
  • 1984 Kariéra
  • 1982 Malý pitaval z velkého města
  • 1981 Přišel na večeři
  • 1981 Začalo to karafiátem
  • 1979 Plechová kavalérie
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1976 Nezbedná pohádka
  • 1976 Paleta lásky
  • 1975 Falstaff
  • 1974 Když ty se ani nezajímáš o moji práci
  • 1974 Sám proti městu
  • 1974 Velké trápení
  • 1972 Zdravá vdova
  • 1971 Taková normální rodinka
  • 1970 Alexandr Dumas starší
  • 1970 Věc Makropulos (divadlo)
  • 1969 Kaviár jen pro přátele
  • 1969 Mlčení mužů
  • 1968 Červená kůlna
  • 1967 Dům ztracených duší
  • 1966 Křišťálová noc
  • 1964 Táto, sežeň štěně!
  • 1962 Anička jde do školy
  • 1962 Blbec z Xeenemünde
  • 1962 Tarzanova smrt
  • 1962 Večer
  • 1960 Všude žijí lidé
  • 1959 105% alibi
  • 1959 Zkouška pokračuje
  • 1959 Zpívající pudřenka
  • 1957 Bomba
  • 1955 Psohlavci
  • 1954 Ještě svatba nebyla...
  • 1952 Nástup

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky