a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Švandová Jana

Jméno: Švandová Jana
Datum narození: 3.7.1947
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Jana Švandová je česká herečka.

U divadla začínala v černém divadle, což ji přivedlo na myšlenku studia herectví na brněnské JAMU. Během své kariéry hostovala v řadě českých divadel. Za nejvýraznější angažmá lze považovat její působení v divadle v Českých Budějovicích a v pražském Činoherním klubu.

Od roku 1969 vystupuje také ve filmu a v televizi, poměrně často vystupuje i v zahraničních filmech, v roce 2002 si společně s Charlesem Aznavourem zahrála hlavní roli ve francouzském televizním filmu Angelina.

Vystupovala i ve 2. ročníku televizní show StarDance ... když hvězdy tančí. Jana byla první naší celebritou, jejíž nahé fotky se objevily v časopise Playboy.

Filmografie

  • 2008 Ošklivka Katka
  • 2005 3 plus1 s Miroslavem Donutilem
  • 2005 Eden - Zlatá karta
  • 2005 Ulice
  • 2003 Kleopatra
  • 2002 Angelina
  • 2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
  • 2000 Kytice
  • 2000 Politik a herečka
  • 1998 Malé dějiny jedné rodiny
  • 1997 Nejasná zpráva o konci světa
  • 1997 Výchova dívek v Čechách
  • 1996 Ceremoniář
  • 1996 Holčičky na život a na smrt
  • 1996 Manželská tonutí
  • 1995 Hříchy pro diváky detektivek
  • 1995 Malostranské humoresky
  • 1995 Záhrada
  • 1994 Nexus
  • 1994 Televize
  • 1994 To hezké růžové
  • 1993 Hotýlek v srdci Evropy
  • 1993 Peklo v řetězech II
  • 1992 Dáma a smrt
  • 1992 Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1991 Dno
  • 1991 Klauni a vlastenci
  • 1991 Láska barona Leisenbogha
  • 1991 Žebrácká opera
  • 1990 Vracenky
  • 1989 Dlouhá míle
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1989 O hloupém peciválovi
  • 1989 Volná noha
  • 1988 Rodáci
  • 1988 Útěk ze seriálu
  • 1987 Dámská jízda
  • 1987 Křeček v noční košili
  • 1987 Mág
  • 1987 Prízrak
  • 1987 Setkání
  • 1987 Uloupené dětství
  • 1986 Antonyho šance
  • 1986 Můj hříšný muž
  • 1986 Sardinky aneb Život jedné rodinky
  • 1985 Já nejsem já
  • 1985 O chamtivém strašidle
  • 1985 O Rozárce a zakletém králi
  • 1985 Zátah
  • 1984 Stín kapradiny
  • 1984 Zaspala nevěsta
  • 1983 Byt je vykraden, maminko
  • 1983 Dva kluci v palbě
  • 1983 Návštěvníci
  • 1983 Petra a Pavla
  • 1983 Pod nohama nebe
  • 1982 Doktor z vejminku
  • 1982 Hĺbkový rekord
  • 1982 Má láska s Jakubem
  • 1982 Poslední vlak
  • 1981 Víkend bez rodičů
  • 1981 V podstatě jsme normální
  • 1980 Cukrová bouda
  • 1979 Dívka světových parametrů
  • 1979 Neohlížej se, jde za námi kůň!
  • 1979 Tvář za sklem
  • 1978 Čistá řeka
  • 1978 Předtanečník
  • 1978 Stíhán a podezřelý
  • 1977 Dluga noc poslubna
  • 1977 Dům na konci města
  • 1977 Hněv
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1976 Běž, ať ti neuteče
  • 1976 Desať percent nádeje
  • 1976 Dobrý den, město
  • 1976 Malá mořská víla
  • 1976 Noc klavíristy
  • 1976 Paleta lásky
  • 1975 Můj brácha má prima bráchu
  • 1975 Plavení hříbat
  • 1975 Sarajevský atentát
  • 1975 Šepkajúci fantóm
  • 1974 Drahé tety a já
  • 1974 V každém pokoji žena
  • 1973 Milenci v roce jedna
  • 1973 Zatykač na královnu
  • 1971 Legenda o živých mrtvých
  • 1971 Strýčkův sen
  • 1971 Svět otevřený náhodám
  • 1971 Tajemství velikého vypravěče
  • 1970 Už zase skáču přes kaluže
  • 1969 322
  • 1969 Graf Porno und die liebesdurstigen Töchter
  • 1969 Šťastný Jim

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky