a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Badinková Michaela

Jméno: Badinková Michaela
Datum narození: 25.1.1979
Místo narození: Malacky, SR


Životopis

Michaela Badinková je slovenská herečka.

Vystudovala Státní konzervatoř v Bratislavě, hudebně-dramatický obor, a DAMU v Praze (obor činoherní herectví). Účinkovala v dětském divadle Úsmev v Bratislavě, v Divadle Andreja Bagara v Nitře a v Bábkovom divadle v Žilině.  Zahrála si v hudební komedii Miluju tě, ale… v pražském Paláci Blaník. V současné době působí v Divadle Na Fidlovačce. S Annou Remkovou alternuje Eržiku v Baladě pro banditu, se Zuzanou Vejvodovou Káču v Divotvorném hrnci a Millie Dillmount v Hledá se muž. Zn. Bohatý!. Za Millie byla nominována na Cenu Thálie v kategorii muzikál.

Svoji první hlavní roli si zahrála již na Slovensku, a to v pohádce Juraj Kováč. První úspěchy přinesl až film Dušana Kleina Jak básníci neztácejí naději, kde hrála roli Anny Posedlé(Veverka). Zatím posledním a úspěšným filmem, ve kterém si zahrála jednu z hlavních rolí (Kaťu) je film Karamazovi (2008). V současné době hraje v českém seriálu Ulice (Lenka Drápalová).

Filmografie

  • 2008 Karamazovi
  • 2007 Trapasy
  • 2007 Velkofilm
  • 2006 To nevymyslíš
  • 2005 Ulice
  • 2004 Clochemerle
  • 2003 Jak básníci neztrácejí naději
  • 2001 Kováč Juraj
  • 2000 The Immortal

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky