a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Brodská Tereza

Jméno: Brodská Tereza
Datum narození: 7.5.1968
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Tereza Brodská je česká herečka, první role hrála v dětských filmech Ať žijí duchové! a Slečna golem.

Známá je hlavně z filmu Konec básníků v Čechách a ze seriálů Ulice a Vlak dětství a naděje. Hrála v Divadle J. K. Tyla v Plzni, v Činoherním klubu, v Divadle Na zábradlí. V roce 1995 dostala za roli Kláry ve filmu Má je pomsta Českého lva.

Tereza Brodská je dcerou herce Vlastimila Brodského a herečky Jany Brejchové. Jejím manželem je fotograf Herbert Slavík. Mají spolu syna Samuela.

Filmografie

  • 2009 Dokonalý svět
  • 2009 Tango s komármi
  • 2008 Soukromé pasti
  • 2005 Ulice
  • 2003 Jak básníci neztrácejí naději
  • 2003 Stín viny
  • 2000 Paní Piperová zasahuje
  • 1999 Dvojrole
  • 1999 Velký případ
  • 1999 Všichni moji blízcí
  • 1998 Na lavici obžalovaných justice
  • 1998 Telefon story
  • 1997 Rumplcimprcampr
  • 1997 Záhadná paní Savageová
  • 1997 Arrowsmith
  • 1995 Má je pomsta
  • 1995 Poslední slovo
  • 1995 Usmívej se, lásko má
  • 1995 Kean
  • 1994 Díky za každé nové ráno
  • 1994 Divadelní román
  • 1994 Nevěra po císařsku
  • 1993 Konec básníků v Čechách
  • 1993 Na krásné vyhlídce
  • 1993 Narodeniny
  • 1991 Franz a Felice
  • 1991 Opouštět Petrohrad
  • 1991 O princi, který měl o kolečko víc
  • 1990 Byli jsme to my?
  • 1989 Jmenuji se po tátovi
  • 1989 Případ pro zvláštní skupinu
  • 1989 Vlastně se nic nestalo
  • 1987 Citlivá místa
  • 1987 Viktor Veliký
  • 1985 Vlak dětství a naděje
  • 1978 Kočičí princ
  • 1978 Nechci nic slyšet
  • 1977 Ať žijí duchové!
  • 1972 Slečna Golem

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky