a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Batulková Dana

Jméno: Batulková Dana
Datum narození: 16.3.1958
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Dana Batulková je známá česká herečka. Po absolvování DAMU hrála v divadlech na Kladně a v MLadé Boleslavi. Od roku 1997 začala působit v divadle Komedie, kde zažila pět šťastných tvůrčích let s režiséry Janem Nebeským a Michalem Dočekalem. Hostovala i na dalších pražských scénách, ztvárnila mnoho výrazných divadelních rolí.

Poprvé stála před kamerou ještě coby studentka DAMU, když ji v roce 1980 režisér Strnad nabídl roli Renaty ve filmu Kluci z bronzu. O rok později se objevila ve filmu Víkend bez rodičů (1981). Výraznější roli přinesla komedie Vrať se do hrobu (1989), kde si zahrála manželku sociologa Víti v podání Milana Steindlera. Další a prozatím poslední filmová herecká příležitost přišla od režiséra Benjamina Tučka, který ji obsadil do role maminky jednoho z hrdinů ve filmu Děvčátko (2002). V posledních letech hraje zejména v televizních seriálech jako např. Redakce, Horákovi, Trapasy, Hraběnky, Comeback.

V soukromí je maminkou dvou nadějných hereckých osobností, syna Jakuba Prachaře a dcery Marianky, jejichž otcem je herec a muzikant David Prachař.

Filmografie

  • 2009 Archiv
  • 2008 Comeback
  • 2007 Hraběnky
  • 2007 O dívce, která šlápla na chléb
  • 2007 Trapasy
  • 2006 Horákovi
  • 2005 3 plus1 s Miroslavem Donutilem
  • 2004 Nadměrné maličkosti: Léčba neklidem
  • 2004 Redakce
  • 2003 Maryška
  • 2002 Nezvěstný
  • 2002 Děvčátko
  • 2001 O ztracené lásce
  • 1998 Mimina
  • 1997 Četnické humoresky
  • 1997 Záhadná paní Savageová
  • 1996 Poe a vražda krásné dívky
  • 1996 Pražský písničkář
  • 1992 Ať ten kůň mlčí! 
  • 1991 Proč pláčeš, břízo bílá
  • 1991 Volavka
  • 1990 Maestro
  • 1990 Vrať se do hrobu
  • 1989 Sama uprostřed noci
  • 1988 Nanečisto
  • 1987 Zatmění všech sluncí
  • 1987 Honza a tajemná Hastroška
  • 1986 Návštěvní hodiny
  • 1985 Jamamba
  • 1984 Sanitka
  • 1982 Malý pitaval z velkého města
  • 1982 Od vraždy jenom krok ke lži
  • 1981 Víkend bez rodičů
  • 1980 Kluci z bronzu

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky