a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Brožová Kateřina

Jméno: Brožová Kateřina
Datum narození: 9.2.1968
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Kateřina Brožová je česká herečka, zpěvačka a moderátorka.

Pochází z umělecké rodiny, od mládí ráda tančí, zpívá a hraje divadlo. Po absolutoriu pražské DAMU v roce 1991 nastoupila od svého prvního angažmá ve Vinohradském divadle. Jakožto zpěvačka hostuje zejména v Hudebním divadle v Karlíně, Divadle Goya či v Divadle Kalich, kde vystupuje v muzikálech.

Kateřina Brožová se do podvědomí diváků dostala hlavně díky roli sekretářky ředitele školy Renaty v seriálu Život na zámku a také  hrála manželku ředitele pojišťovny v seriálu TV Nova Pojišťovna štestí.

Jedná se také o dabingovou herečku. Dabovala např. manželku Jacka Bauera (Kiefer Sutherland) v seriálu 24 HODIN, a také  mamutici v Době ledové 2 či modrou Sally v animovaném filmu Auta (2006). Věnuje se i sólovému zpěvu, natočila již nejméně čtyři vlastní sólová alba.

Kateřina Brožová byla provdána za podnikatele Zdeňka Tomana, se kterým se v roce 2004 rozvedla, a jemuž porodila dcerku Kateřinu.

Filmografie

  • 2009 Jánošík - Pravdivá historie
  • 2006 Slečna Guru
  • 2004 Pojišťovna štěstí
  • 2003 Stará láska nerezaví
  • 2002 Arianin souboj
  • 2001 Manželka Ronalda Sheldona
  • 2001 O ztracené lásce"
  • 2001 Znásilnění
  • 1998 Královny kouzelného lesa
  • 1997 Motel Anathema
  • 1996 Crackerjack 2
  • 1996 Draculův švagr
  • 1996 Poprask na laguně
  • 1995 Bubu a Filip
  • 1995 O princi Truhlíkovi
  • 1995 Rukama nevinnosti
  • 1995 Vzpomínka na Hamleta )
  • 1995 Život na zámku
  • 1994 Jak se stal švec Dratvička tchánem pana krále
  • 1994 Ohnivé jaro
  • 1994 Vášnivé známosti
  • 1993 Kaspar Hauser
  • 1992 Detektiv Martin Tomsa
  • 1992 Jaké vlasy má Zlatovláska
  • 1992 Princezna Fantaghiró 2
  • 1992 Šplhající profesor
  • 1991 Oko za oko
  • 1991 Pohádka o touze
  • 1991 Princezna Duše
  • 1991 Princezna Fantaghiró
  • 1991 Skládačka
  • 1988 Kamarád do deště
  • 1983 Stav ztroskotání

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky