a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Boudová Nella

Jméno: Boudová Nella
Datum narození: 1.12.1967
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Nella Boudová je absolventkou Státní konzervatoře v Praze. Ještě jako studentka debutovala v kriminálním filmu Zbyňka Brynycha Mravenci nesou smrt (1985), příběhu o dramatickém boji s pašeráky a překupníky drog. Následovaly filmy Pravidla kruhu (1987) Miroslava Balajky nebo Drhovy Dotyky (1989), Jestřábí moudrost (1989) a Muka obraznosti (1990). V 90. letech vytvářela převážně postavy v televizních filmech, inscenacích a seriálech s výjimkou filmové role paní Brožové, manželka pana Brože (Ondřej Vetchý), v oscarové černé komedii Jana Svěráka Kolja (1996).  V současnosti hraje opět převážně v televizi. Z filmových rolí stojí ještě za zmínku Věra v černé komedii Petra Vachlera Doblba! (2005), paní Vohnoutová v komedii Po hlavě do prdele (2006) režiséra Marcela Bystroně nebo paní Ptáčková Svěrákovy komedie Vratné lahve (2007).

Za zmínku určitě stojí i její práce pro dabing. Propůjčila hlas Julii Roberts (Pretty woman, Nevěsta na útěku, Nothing Hill),  i Melanii Griffith a Jodie Foster.

Nela je manželkou dramaturga a scénaristy Jana Lekeše. Část dětství a dospívání strávila jakožto dcera zpravodaje ČST v zahraničí.

Filmografie

  • 2010 Alma
  • 2010 Špačkovi v síti času
  • 2009 Vyprávěj
  • 2009 Škola pro život
  • 2009 Líbáš jako Bůh
  • 2008 Anglické jahody
  • 2008 Bekyně mniška
  • 2007 O uloupené divožence
  • 2007 Trapasy
  • 2006 Horákovi
  • 2006 Impresário ze Smyrny (divadlo)
  • 2006 Malé velké gatě
  • 2006 Po hlavě... do prdele
  • 2006 Škola Na Výsluní
  • 2006 Vratné láhve
  • 2005 3 plus1 s Miroslavem Donutilem
  • 2005 Doblba!
  • 2005 Dobrá čtvrť
  • 2005 Hadí tanec
  • 2005 Maska a tvář (divadlo)
  • 2004 Nadměrné maličkosti: Bahno
  • 2004 Redakce
  • 2003 Past
  • 2002 Nevěsta s velkýma nohama
  • 2000 Powers
  • 2000 Summer of My Deflowering, The
  • 1999 Bunker - Eine todsichere Falle, Der
  • 1999 Pán hradu
  • 1998 Poklad pana H.
  • 1998 Silná jako smrt
  • 1997 Čarodějné námluvy
  • 1997 Motel Anathema
  • 1996 Kolja
  • 1996 Studené denní světlo
  • 1995 Jediná na světě
  • 1995 Šaty dělají mrtvolu
  • 1994 Bylo nás pět
  • 1991 Přes padací mosty
  • 1991 Volavka
  • 1990 Motýl na anténě
  • 1989 Dotyky
  • 1989 Jestřábí moudrost
  • 1988 Putování po Blažených ostrovech
  • 1988 Rodáci
  • 1985 Bylo nás šest
  • 1985 Mravenci nesou smrt
  • 1985 Nevěsta / Tchyně
  • 1984 Cizí holka

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky