a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Černá Andrea

Jméno: Černá Andrea
Datum narození: 3.11.1977
Místo narození: Karlovy Vary, ČR


Životopis

Andrea Černá je česká herečka. Vystudovala herectví na pražské konzervatoři a ještě během studií přijala angažmá v plzeňském Divadle J. K. Tyla. Spolupracuje s filmem, televizí i rozhlasem.

Svou filmovou kariéru začínala rolemi v televizním filmu Řád (1994) nebo v seriálu Prima sezóna (1994). Většina z nás si ji ale pamatuje jako půvabnou Elišku v Troškově filmové pohádce Princezna ze mlejna (1994), o jejíž lásku bojují čert, vodník a mládenec Jindřich a jejího pokračování Princezna ze mlejna 2 (2000). Zahrála si i v Kameňáku (2004) nebo v přepisu úspěšné Procházkovy hry Přes přísný zákaz dotýká se sněhu (2005). Můžeme ji vidět také v seriálu Velmi křehké vztahy.

Filmografie

  • 2009 Pátá žena
  • 2008 10 způsobů lásky
  • 2007 Celebrity s. r. o. (divadlo)
  • 2007 Měsíc nad Buffalem (divadlo)
  • 2007 Velmi křehké vztahy
  • 2006 Slečna Guru
  • 2005 Přes přísný zákaz dotýká se sněhu (divadlo)
  • 2003 Kameňák 2
  • 2003 Strážce duší
  • 2001 Věrní abonenti
  • 1999 Princezna ze mlejna 2
  • 1998 O modrém ptáčku
  • 1998 Čerte, tady straší!
  • 1997 Kouzelný bolehoj
  • 1996 Pohádka z větrného mlýna
  • 1994 Prima sezóna
  • 1994 Princezna ze mlejna
  • 1994 Řád
  • 1994 Veľká Kata a jej brat

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky