a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Čočková Helga

Jméno: Čočková Helga
Datum narození: 26.11.1941
Místo narození: Ostrava, ČR


Životopis

Helga Čočková je česká herečka. V roce 1963 vystudovala pražskou DAMU.

Tato česká herečka, známá také jako Helga Matulová, začala filmovat v 60. letech. Poprvé se v epizodní roličce okradené dívky v samoobsluze objevila v dramatu Jiřího Krejčíka Probuzení (1960). V 60. letech ve filmech vytvářela výraznější dívčí postavy. Titulní postavu Elišky hrála v komedii Ivo Nováka Žalobníci (1961). O rok později jí další titulní roli Alenky ve své komedii Dva z onoho světa (1962) svěřil režisér Miloš Makovec. Byla také Věrou v Schulhoffově špionážně kriminálním filmu Strach (1964). Titulní roli Drahuše, studentky střední školy prožívající všední starosti svého věku, vytvořila v Pinkavově komedii Neobyčejná třída (1965). Jednu z hlavních rolí hrála i v hudebním filmu Bylo čtvrt a bude půl (1968) Vladimíra Čecha. V 70. letech si zahrála například v komedii Jiřího Sequense Partie krásného dragouna (1971) Kamilku, snoubenku Rudiho Macháčka, mladého poručíka od dragounů (Josef Abrhám). Další krásnou mladou postavu Dáši ji svěřil ve své komedii Hroch (1974) režisér Karel Steklý. Později se přehrála do postav zralých žen. Vytvořila řadu postav ve filmech režiséra Júlia Matuly: učitelku v dětském filmu Indiáni z Větrova (1979), inženýrku Horáčkovou v dramatu Kariéra (1985), Marii v kriminálním příběhu Muž na drátě (1986), Haničinu matku v dramatu Hauři (1988) nebo paní Urbanovou ve filmu Stupně poražených (1988). V 90. letech se objevila například v Renčově Válce barev (1995). Režisér Filip Renč ji obsadil i do role učitelky Drtinové ve svém muzikálu Rebelové (2001). Zahrála si také v seriálech: Josef a Ly (2004), Trapasy (2007) a Nemocnice na kraji města - nové osudy (2008). Zatím poslední filmovou roli získala ve filmu Zoufalci (2009).

 Je manželkou filmového režiséra Julia Matuly, s nímž má dva syny.

Filmografie

  • 2009 Zoufalci
  • 2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2004 Josef a Ly
  • 2001 Karlínská balada
  • 2001 Rebelové
  • 1995 Válka barev
  • 1990 Koho ofoukne větříček
  • 1989 Čas sluhů
  • 1988 Podivuhodný večer se slečnami
  • 1988 Stupne poražených
  • 1987 Hauři
  • 1986 Muž na drátě
  • 1985 Skalpel, prosím
  • 1984 Kariéra
  • 1980 Rukojmí v Bella Vista
  • 1979 Indiáni z Větrova
  • 1979 Řekni mi to beze slov
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1976 Milenci z kiosku
  • 1976 Spi děťátko spi
  • 1975 Dívka jako ty
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1974 Motiv pro vraždu
  • 1973 Hroch
  • 1970 Partie krásného dragouna
  • 1970 Zvláštní případ
  • 1968 Bylo čtvrt a bude půl
  • 1968 Hříšní lidé města pražského
  • 1967 Amatér
  • 1967 Malé letní blues
  • 1966 Smrt za oponou
  • 1965 Alibi na vodě
  • 1964 Neobyčejná třída
  • 1963 Strach
  • 1962 Deštivý den
  • 1962 Dva z onoho světa
  • 1962 Pytel blech
  • 1962 Transport z ráje
  • 1961 Strop
  • 1960 Jak se chovati?
  • 1960 Pochodně
  • 1960 Žalobníci
  • 1959 Probuzení

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky