a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Elsnerová Andrea

Jméno: Elsnerová Andrea
Datum narození: 5.2.1977
Místo narození: Zábřeh na Moravě, ČR


Životopis

Herečka Andrea Elsnerová vystudovala Státní konzervatoř v Praze. Je členkou Divadla na Vinohradech.

Její nejvýraznější filmovou postavou je Barbora v komorním historickém filmu Řád (1994). Za tuto roli byla také nominována na Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Po menší roli v Kachyňově filmu Fany (1995) dostala výraznější roli ve filmu Romana Vávry Co chytneš v žitě (1998).

Populární se stala díky televizním pohádkám Rumplcimprcampr (1997), Elixír a Halíbela (2001)a především díky roli Andělky v seriálu Četnické humoresky (2000), a dále ji můžeme vidět v seriálech Hraběnky (2007) a Kriminálce anděl (2008).

Věnuje se nejen hraní, ale také dabingu a pro Českou televizi namlouvá upoutávky k pořadům.

Filmografie

  • 2009 Višňový sad
  • 2008 Kriminálka anděl
  • 2007 Hraběnky
  • 2006 Bestiář
  • 2005 Stříbrná vůně mrazu
  • 2005 Boháč a chudák
  • 2003 Iguo Igua
  • 2002 Lakomec
  • 2001 Elixír a Halíbela
  • 1998 Co chytneš v žitě
  • 1998 Legenda Emöke
  • 1997 Černokněžník
  • 1997 Četnické humoresky
  • 1997 Hříšní lidé města brněnského
  • 1997 Rumplcimprcampr
  • 1997 Svatba
  • 1996 Cesta do pekla a zpátky
  • 1996 Není houba jako houba
  • 1995 Fany
  • 1995 Kulihrášek a zakletá princezna
  • 1995 Život na zámku
  • 1994 Prima sezóna
  • 1994 Řád

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky