a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Gajerová Veronika

Jméno: Gajerová Veronika
Datum narození: 5.2.1963
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Gajerová Veronika je česká herečka, která vystudovala konzervatoř v Praze.

První filmovou roli Moniky, jedné z mladičkých hrdinek dramatu ze 60. let Housata (1979), ji jako 16ti leté, svěřil tehdy debutující režisér Karel Smyczek. V 80. letech se objevila například v kriminálce Dušana Kleina Radikální řez (1983). Ve snímku režiséra Antonína Kopřivy Až do konce (1984) z období konce 2. světové války ztvárnila postavu Karin, jež je společně se skupinou mladých dívek zajata ustupující jednotkou nacistických vojáků. V roce 1987 ji pak režisér Petr Tuček obsadil do role Vlasty v dobrodružné komedii z vojenského prostředí Copak je to za vojáka, kde si zahrála sestru Karla Rodena (kpt. Tůma) a přítelkyni Jiřího Langmajera (Milan Kouba).

V 90. letech se objevuje více v televizi. Objevila se v několika televizních seriálech (Dobrá čtvrť, Místo nahoře), momentálně hraje hubatou sestřičku Zuzanu v seriálu Ordinace v růžové zahradě na Nově. Věnuje se také dabingu. Propůjčila hlas francouzské komisařce Julii Lescautové, ošklivce Betty nebo sexbombě Samantě v Sexu ve městě.

S bývalým životním partnerem, režisérem Petrem Kracikem, má dvě děti, syna Kryštofa a dceru Elišku.

Filmografie

  • 2010 Špačkovi v síti času
  • 2008 Dívka a kouzelník
  • 2006 Malé velké gatě
  • 2005 Dobrá čtvrť
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě
  • 2004 Místo nahoře
  • 1996 Pražský písničkář
  • 1995 Hříchy pro diváky detektivek
  • 1989 O princi, který měl smůlu
  • 1989 Zvířata ve měste
  • 1987 Copak je to za vojáka...
  • 1987 Narozeniny režiséra Z. K.
  • 1986 Nám se to stát nemůže
  • 1985 Bylo nás šest
  • 1985 Plukovník Starbottle a krásná žalobkyně
  • 1985 Slavné historky zbojnické
  • 1984 Až do konce
  • 1983 Hodina splněných přání
  • 1983 Radikální řez
  • 1983 Větrná setba
  • 1982 Svět zvaný festival
  • 1982 Šílený kankán
  • 1981 Divoký koník Ryn
  • 1981 Kocourek Modroočko
  • 1979 Housata

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky