a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Chadimová Karla

Jméno: Chadimová Karla
Datum narození: 13.6.1943
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Herečka Karla Chadímová ve filmu začínala bez předchozí herecké průpravy. Na filmovém plátně se objevila poprvé v roce 1959 v hlavní dívčí roli povídky Pavučina z Brynychova filmu Pět z miliónu (1959). Role citlivých a zamilovaných dívek si následně zahrála v řadě dalších filmů. Zcela odlišné role si zahrála v historických baladách Františka Vláčila Ďáblova past (1961) a Markéta Lazarová (1967).

Díky svému atraktivnímu zjevu se nevyhla ani rolím ve filmech kriminálního žánru Hra bez pravidel (1966) a Znamení raka (1967). V druhé polovině sedmdesátých let společně s manželem Janem Třískou emigrovala do Ameriky. Jedinou filmovou rolí Karly Chadimové po návratu z emigrace byla roztoužená poštovní úřednice v celovečerním debutu Jana Svěráka Obecná škola (1991).

Filmografie

  • 1991 Obecná škola
  • 1985 MacGyver
  • 1984 Airwolf
  • 1983 Scarecrow and Mrs. King
  • 1976 Do posledného dychu
  • 1976 Na samotě u lesa
  • 1975 Kazimierz Wielki
  • 1975 Páni kluci
  • 1974 Případ mrtvého muže
  • 1974 Wie füttert man einen Esel
  • 1971 Zločin na Zlenicích hradě
  • 1969 Bludiště moci
  • 1969 Salto mortale
  • 1968 Bylo čtvrt a bude půl
  • 1968 Objížďka  
  • 1967 Hra bez pravidel
  • 1967 Kinoautomat: Člověk a jeho dům
  • 1967 Marketa Lazarová
  • 1966 Liselotte von der Pfalz
  • 1966 Siedmy kontinent
  • 1966 Ski Fever
  • 1966 Znamení Raka
  • 1965 Dobrodružství Wernera Holta
  • 1965 Zločin v dívčí škole
  • 1964 Komedie s Klikou
  • 1964 Místenka bez návratu
  • 1964 Strakatí andělé
  • 1963 Tři chlapi v chalupě
  • 1963 Zlaté kapradí
  • 1962 Zámek pro Barborku
  • 1961 Ďáblova past
  • 1961 Kolik slov stačí lásce?
  • 1961 Pieseň o sivom holubovi
  • 1960 Lidé jako ty
  • 1960 Valčík pro milión
  • 1960 Zlé pondělí
  • 1959 Pět z milionu
  • 1959 Probuzení
  • 1959 Romeo, Julie a tma
  • 1959 Taková láska
  • 1958 Zatoulané dělo
  • 1957 Florenc 13:30

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky