a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Chytrová Simona

Jméno: Chytrová Simona
Datum narození: 13.7.1962
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Herečka Simona Chytrová stála poprvé před kamerou v epizodní roličce v Sísově hudební komedii Jonáš a Melicharová (1986).  Divákům se nejvíce vryla do paměti rolí bezradné, nespokojené důstojnické manželky Janinky Pinkasové v Olmerově komedii Tankový prapor (1991). Všechny její další filmové role byly opět v režii Víta Olmera, jejího manžela. Zejména pánům se líbila jako Klárka Jágrová v lehce erotickém snímku podle Vladimíra Párala, Playgirls I (1994) a Playgirls II (1994). Po boku Luďka Soboty si hlavní roli Alice zahrála v komedii Ještě větší blbec, než jsme doufali (1994). V komedii Waterloo po česku (2002) si zahrála manželku milionáře Evu a maminku vodnického kluka v televizní pohádce Trampoty vodníka Jakoubka (2005). V těchto dvou filmech si nejenom zahrála, ale přispěla v nich i svými kostýmními návrhy.

Filmografie

  • 2006 Sůva z nudlí
  • 2005 Trampoty vodníka Jakoubka
  • 2002 Waterloo po česku
  • 2001 Tuláci
  • 1999 Policajti z předměstí
  • 1995 Playgirls
  • 1994 Ještě větší blbec, než jsme doufali
  • 1991 Princezna Fantaghiró
  • 1991 Tankový prapor
  • 1989 Divoké srdce
  • 1988 Chceš zabít?
  • 1988 Pan Tau
  • 1986 Jonáš a Melicharová
  • 1980 Temné slunce

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky